Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CERTYFIKAT* HACCP**SZKOLENIE MINIMUM SANITARNE**

12-06-2012, 5:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł     
Użytkownik novtur2
numer aukcji: 2308948326
Miejscowość ANDRYCHóW, skrytka pocztowa 30
Wyświetleń: 30   
Koniec: 27-05-2012 21:11:18
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

o mnie

inne aukcje

moje komentarze

zadaj pytanie

k o n t a k t
W a r u n k i
  1. Każdy uczestnik szkoli się w indywidualnym tempie i trybie.
  2. Sugerowany przez organizatora czas szkolenia wynosi 2 do 3 tygodni.
  3. Uczestnicy otrzymują materiały szkoleniowe .
  4. Uczestnik po przestudiowaniu materiałów objętych programem wypełnia test, który zobowiązany jest przesłać na adres:

Przedsiębiorstwo Usługowe NOVTUR

Skr.poczt.30

34-120 ANDRYCHÓW

/ na teście powinien znajdować się adres uczestnika, numer telefonu i własnoręczny podpis/.

  1. Podstawą uzyskania CERTYFIKATU ukończenia szkolenia jest pozytywna ocena testu.
  2. Po spełnieniu powyższych wymogów uczestnik otrzymuje CERTYFIKAT, który wysyłany jest na adres uczestnika szkolenia
P ł a t n o ś ć

Poczta Polska

Przedmiotem aukcji jest szkolenie HACCP metodą samokształcenia kierowanego zakończone egzaminem.

Sanepid wymaga, aby przynajmniej właściciele, czy kierownictwo posiadali odpowiednie wiadomości dotyczące wdrażania GHP/GMP i HACCP.

Proponując Państwu tę formę szkolenia, zwracamy uwagę na jej zalety:

-możliwość rozpoczęcia szkolenia w dowolnym momencie,

-tempo dostosowane do potrzeb uczestnika,

-egzamin w dogodnym terminie.

Szkolenie adresowane jest do pracodawców, kierowników sklepów,małej gastronomii,piekarni,restauracji,etc.

Po zakończeniu szkolenia i zaliczeniu testu uczestnicy otrzymają CERTYFIKAT.

W ramach szkolenia uczestnicy otrzymają zupełnie gratis materiały HACCP,GHP

HACCP, GHP i GMP Od przystąpienia Polski do Unii Europejskiej wszystkie firmy zajmujące się produkcją i dystrybucją żywności muszą wdrożyć i stosować zasady systemu HACCP. Przed opisaniem podstaw prawnych tego obowiązku niezbędne jest krótkie wyjaśnienie, czym jest system HACCP.

Co znaczy skrót HACCP? Skrót HACCP pochodzi od określenia w języku angielskim (Hazard Analysis and Critical Control Points), które tłumaczy się jako Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli. Oznacza system organizacji działania w firmach mających do czynienia z żywnością, służący zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego tej żywności. System HACCP jest uznawany za najskuteczniejsze narzędzie pozwalające zagwarantować, że żywność nie ulegnie skażeniu lub zanieczyszczeniu i będzie bezpieczna dla konsumenta.

Zasady GMP/GHP, które należy wdrożyć przed wprowadzeniem HACCP Przed wprowadzeniem w zakładzie systemu HACCP należy wdrożyć zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP - Good Manufacturing Practice) oraz zasady Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP - Good Hygiene Practice), które mają na celu stworzenie warunków do wytworzenia żywności bezpiecznej pod względem higienicznym. Dotyczą one m.in. pomieszczeń, maszyn i urządzeń, usuwania odpadów, mycia, zaopatrzenia w wodę, pozyskiwania surowców, higieny osobistej i szkolenia personelu. Zgodnie ze znowelizowaną ustawą o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia wszystkie przedsiębiorstwa są obowiązane wdrożyć i stosować zasady dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP).

GHP "Dobra praktyka higieniczna - działania, które muszą być podjęte i warunki higieniczne, które muszą być spełniane i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności.

GMP "Dobra praktyka produkcyjna - działania które muszą być podjęte i warunki. które muszą być spełniane, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością odbywała się w sposób zapewniający jej właściwą jakość zdrowotną zgodnie z przeznaczeniem.

center>

Zajrzyj na inne moje aukcje