CLA (Conjugated Linoleic Acid – Sprzeżony kwas linolowym -) jest zmodyfikowanym kwasem tłuszczowym występującym w niewielkich ilościach w naszym pożywieniu.
Zastosowanie CLA jako suplementu diety wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (hamuje proces powstawania i rozrostu komórek tłuszczowych), poprawia witalność, oraz zwiększa rezerwy energetyczne organizmu.
CLA poprzez działanie termogeniczne (zwiększające temperaturę ciała) wpływa bezpośrednio na redukcję tłuszczu zapasowego, oraz na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z kwasów tłuszczowych. Energia uwolniona z kwasów tłuszczowych służy poprawieniu wytrzymałości ogólnej, często obniżonej zastosowaniem niskokalorycznej diety.
Stosując systematycznie CLA przez okres kilku tygodni można uzyskać ok.40% redukcję tkanki tłuszczowej więcej.
CLA wykazuje również silne działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające) tzn. może wiązać i neutralizować "wolne rodniki" - wzmacnia system odpornościowy - zwiększa siły obronne organizmu. Kwas linolowy poprawia transport składników odżywczych przez błony komórkowe, co wpływa na przyśpieszenie regeneracji organizmu po intensywnych wysiłkach fizycznych.
Stwierdzono że suplementacja CLA wpływa na ładny wygląd skóry, uelastycznia ją oraz likwiduje efekt tkz: pomarańczowej skórki zwanej "celulitisem".
ZOBACZ INNE NASZE AUKCJE - SZEROKI WYBÓR - ZAPRASZAMY
1 kapsułka zawiera:
koncentrat CLA (82%) – 750 mg (CLA – 615 mg),
Kwas oleinowy (c18:1),
kwas palmitynowy(c16:0),
kwas linolenowy(c18:2),
kwas stearynowy(c18:0).
Sposób użycia:
3 razy dziennie po 1 kapsułce przed lub po posiłku, kapsułki popić wodą.
UWAGA!
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w zamkniętym opakowaniu w temp. 15-20 C w miejscu niedostępnym dla dzieci.
WYSOKĄ JAKOŚĆ preparatu potwierdzają liczne nagrody oraz certyfikaty posiadane przez producenta.
ISO 9001:2000 - certyfikat systemu zarządzania jakością
HACCP - system zapewnienia bezpieczeństwa żywności