Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Celiakia - Jarosz M., Dzieniszewski J.

19-08-2014, 14:35
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4487933065
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 4   
Koniec: 19-08-2014 14:31:55

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2005
Kondycja: bez śladów używania
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30 

Celiakia. porady lekarzy dietetyków

Autor: Jarosz M., Dzieniszewski J.

 

Wydawca/Producent: PZWL

Wydanie, Rok wyd.: I, 2005

Ilość stron: 108

Format: 14,5 x 20,5 cm

Oprawa: miękka

ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]00306

Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

Opis:

Celiakia jest niedocenianym problemem zdrowotnym i może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa.
W poradniku czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać.
Książka "Celiakia" zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Spis treści:

  1. Wprowadzenie
  2. Co to jest celiakia?
  3. Częstość występowania celiakii w populacji
  4. Jakie są objawy kliniczne celakii?
  5. Jak potwierdzić rozpoznanie celiakii?
  6. Leczenie celakii
  7. Rokowania
  8. Produkty spożywcze bezglutenowe
  9. Praktyczne zalecenia oraz wskazówki dotyczące układania diety w celakii
  10. Przykładowe jadłospisy dla osób z celiakią
  11. Niedobór witamin i składników mineralnych w celiakii
  12. Leki a dieta bezglutenowa
  13. Piśmiennictwo