Naczynia emaliowane produkowane w Olkuszu są obecne w polskich domach od 1907 roku. Stuletnia tradycja produkcji naczyń emaliowanych i ich ciągła obecność na naszych stołach jest najlepszym świadectwem ich najwyższej jakości i ponadczasowego wzornictwa. Wiekowa tradycja produkcji naczyń emaliowanych przetrwała wiele przemian i to nie tylko historycznych. Wiekowa tradycja i zaufanie stanowi o wysokiej pozycji w tym segmencie rynku dzięki wysokiej jakości, szerokiemu asortymentowi produktów.
Źródłem sukcesu spółki jest dynamiczny wzrost sprzedaży na rynku krajowym oraz na rynkach eksportowych, możliwy dzięki ponadczasowemu wzornictwu oraz coraz wyższej jakości wyrobów.
Z uwagi na kontynuację stuletniej tradycji produkcji naczyń - celem firmy jest satysfakcja klientów.
Cedzidło to niezbędny asortyment w każdej kuchni.Jest wykonane w całości z emalii Cechy charakterystyczne: naczynia te mają ręcznie malowany, wywijany brzeg, co pozwala na łatwe utrzymanie czystości ma zastosowanie wielofunkcyjne: do odcedzania makaronu, do płukania owoców i sałaty, do gotowania na parze lub odgrzewania na parze.