NoblePharma CARTILAGE-MED 3 PAK 60 AMPUŁEK NA 60 DNI KURACJI KOLAGENEM.
Charakterystyka:
1) Doskonały dla osób zmagających się z problemami kości i stawów.
2) Chroni i wzmacnia chrząstkę stawową;
3) Zawiera niezbędne aminokwasy, które są odpowiedzialne za prawidłową budowę białka i tkanki mięśniowej.
4) Zawiera witaminę B6 która jest bardzo ważna w absorbowaniu przez organizm kolagenu.
5) Dostarcza wysokowartościowego hydrolizatu kolagenu.
6) Najmocniejszy kolagen na rynku.
Dostępne smaki: pomarańcza
Skład
Wartość odżywcza | pro 100 g | %RDA* | pro Portion** | %RDA* |
wartość energetyczna |
1010 kJ (241 kcal) |
|
253 kJ (60,3 kcal) |
|
białko |
40,9 g |
|
10,2 g |
|
węglowodany |
2,7 g |
|
0,7 g |
|
w tym cukry |
14,4 g |
|
3,6 g |
|
tłuszcz |
14,4 g |
|
3,6 g |
|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
< 0,1 g |
|
< 0,1 g |
|
błonnik pokarmowy |
< 0,1 g |
|
< 0,1 g |
|
sód |
0,0 g |
|
0,0 g |
|
witaminy B6 |
12 mg |
600 |
3,0 mg |
150 |
hydrolizat kolagenu |
45,6 g |
|
11,4 g |
|
z tego białko |
40,9 g |
|
10,2 g |
|
Zawartość aminokwasów w 100 g preparatu:
L-alanina: 9,60 g
L-arginina: 7,74 g
Kwas L-asparaginowy: 5,68 g
L-cysteina: 0,0 g
Kwas L-glutaminowy: 11,07 g
L-glicyna: 21,16 g
L-histydyna: 0,88 g
L-izoleucyna: 1,47 g
L-leucyna: 3,04 g
L-lizyna: 3,62 g
L-metionina: 0,00 g
L-fenyloalanina: 1,96 g
L-prolina: 11,36 g
L-seryna: 3,53 g
L-treonina: 1,86 g
L-tryptofan: 0,59 g
L-tyrozyna: 0,00 g
L-walina: 2,35 g
L-hydroksylizyna: 0,88 g
L-hydroksyprolina: 13,22 g
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego przeznaczony jest do wzmocnienia stawów przy zmianach zwyrodnieniowych spowodowanych wiekiem lub obciążeniem fizycznym stawów. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Sposób spożyciaNależy przyjmować 1 ampułkę (25 ml) dziennie.Zawartość20 ampułek á 25 ml. Całkowita zawartość: 500 mlSkładnikiwoda, hydrolizat kolagenu (45,6%)*, fruktoza, regulator kwasowości, substancje słodzące (cyklaminian sodu, acesulfam K, aspartam**, sacharynian sodu) aromat, środek konserwujący benzoesan sodu, witamina B6* pochodzenia: mięso wieprzowe** zawiera źródło fenyloalaniny