Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

CAPUSTA + bioflawonoidy + witamina C

23-01-2012, 9:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik Flavinarium
numer aukcji: 1999422718
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 25   
Koniec: 14-01-2012 10:48:07
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

http://flavinarium.pl/images/stories/food/logo_png.png

 

 

             Capusta + Bioflawonoidy + Witamina C       

                100 kapsułek                        

Email

 

Najbardziej znane rośliny z rodziny kapustowatych: kapusta głowiasta, kapusta czerwona, kapusta włoska.

Wszystkie warzywa z rodziny kapustowatych mają wysoką zawartość witamin A, witamin z grupy B oraz witaminy C. Zawierają także wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo oraz kwas foliowy. Dzięki niskiej zawartości kalorii i dużej ilości błonnika jest powszechnie cenionym warzywem.
Kapusta głowiasta jest uprawiana od niemal 5 tysięcy lat, pochodzi z okolic Morza Śródziemnego i Oceanu Atlantyckiego. Dobroczynnie wpływa na trawienie i funkcjonowanie jelit, co doceniono już w starożytności. W medycynie ludowej stosowana była wszechstronnie: liście kapusty kładzione na rany działają przeciwzapalnie, przeciwbólowo.

 

 Zdaniem naukowców spożywanie kapusty może zmniejszać niebezpieczeństwo wystąpienia raka układu pokarmowego i dróg oddechowych. Niektórzy specjaliści twierdzą, że zawarta w kapuście witamina C chroni przed rakiem żołądka i przełyku.

Właściwości: działa moczopędnie, przeciwzapalnie, odkażająco, detoksykująco. Pobudza układ odpornościowy. Spożywana regularnie zapobiega zatwardzeniom i może zmniejszać ryzyko wystąpienia raka jelita grubego.


Z medycznego punktu widzenia kapusta jest cenna ze względu na wysoką zawartość witamin z grupy B oraz witaminy C, ponadto zawiera znaczące ilości soli mineralnych oraz białka. Kapusta zwiększa apetyt i poprawia trawienie. Przez dłuższy czas po posiłku wywołuje uczucie sytości, dlatego jest idealnym posiłkiem również dla osób na diecie.

 

Kolor czerwonej kapusty zapewniają antocyjany. Flawonoidy zawarte w kapuście to składniki o skutecznym działaniu przeciwutleniającym, które zmniejszają ryzyko chorób serca i układu krwionośnego, jak również wylewu krwi do mózgu, ponieważ hamują powstawanie zakrzepów krwi. Dzięki zawartym w kapustowatych glukozynolanom, ich spożywanie zmniejsza ryzyko pojawienia się raka płuc, żołądka, jelita grubego, raka jelit. Kapusta czerwona skutecznie zwiększa poziom enzymów, które, jak się uważa, eliminują chemiczne czynniki rakotwórcze.

 

Skład preparatu:

* liofilizowane sproszkowane liście kapusty,

* kompleks bioflawonoidów: suszone, sproszkowane buraki, kompleks bioflawonoidów Flavin7 (suszone pestki i skórki czerwonych winogron, suszone pestki i skórki sorgo, suszone pestki i skórki jeżyn, suszone pestki i skórki czarnych czereśni, suszone pestki i skórki czarnych porzeczek, suszone skórki śliwek, suszone skórki jabłek), żelatyna

* naturalna witamina C ( 1 kapsułka 50mg., całe opakowanie 15000 mg.)


Zalecane dawkowanie:
1 kapsułka dziennie, w przypadku zwiększonego zapotrzebowania 2 kasułki dziennie popijając dużą ilością wody.


Składniki odżywcze w 1 kapsułce:

witamina C 50 mg, polifenole łącznie 10 mg, w tym flawonoidy 7 mg., rosweratrol 0,004 mg.

Producent: Crystal Institute Kft. Węgry