Ekologiczne ziarno canihua z powodzeniem może zastąpić tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się również jako składnik zup i farszów oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i jest źródłem pełnowartościowego białka roślinnego.
Masa netto: 400 g
Składniki: canihua ziarno* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Peru)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą)ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1449 kJ/ 345 kcal
Tłuszcz: 6,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,0 g
Węglowodany: 49 g
- w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 15 g
Białko: 15 g
Sól: 0,2 g
Sposób przygotowania: ziarno canihua gotować w proporcji 1:2 (1 porcja canihua na 2 porcje wody) ok. 20 minut.