Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bydło mięsne - hodowla utrzymanie żywienie zdrowie

02-06-2012, 18:19
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2330241769
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 18   
Koniec: 17-05-2012 18:09:37

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł Bydło mięsne
Wydawca Top Agrar
Rok wydania 2011
Liczba stron 98
Wymiary 210 x 295 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-83078-20-3

 

 

Poradnik eksperta „Bydło mięsne" stanowi zbiór cennych i wartościowych oraz praktycznych porad, dotyczących systemów produkcji, utrzymania, żywienia czy przygotowania pastwisk. Na łamach tego wydania profesjonaliści szczegółowo omawiają aspekty związane ze zdrowotnością zwierząt, rozrodem, jak i zabiegami pielęgnacyjnymi. Kolejną ważną zaletą poradnika „Bydło mięsne" są przedstawione tam przykłady pomieszczeń dla bydła mięsnego i wyposażenia obór wraz z opisem ich funkcji oraz przydatności z punktu widzenia praktyki, wykorzystywane przez hodowców.

Produkcja żywca wołowego oparta na chowie odsadków w stadach krów ras mięsnych, czy opasie buhajów do wagi ciężkiej, powinna zagwarantować opłacalność tego kierunku produkcji i wysoką jakość wołowiny, co umożliwi konkurowanie na rynku krajowym i zagranicznym. Jak tego dokonać, podpowiadamy w poradniku eksperta „Bydło mięsne". Warto przeczytać.

 

W magazynie:

 

Rynek

6 Polska wołowina trafia na eksport

10 Zdobyć rynek

Rasy

12 Rasy: zdolność adaptacyjna i smak mięsa

15 Aberdeen Angus czarny i czerwony

16 Belgijska biało-błękitna

16 Blonde d'Aquitaine

17 Charolaise

18 Hereford

18 Highland

19 Limousine

19 Marchigiana

20 Piemontese

21 Salers

21 Simental mięsny

Organizacja produkcji

22 Mieszańce mięsne: więcej zalet w opasie

28 Poprawić jakość żywca

32 Właściwy odchów to zdrowe jałówki

36 Dobry start to dorodne odsadki

40 Budynki dla bydła: otwarte czy zamknięte?

Obory

45 Przestronna obora z wysokim stołem

47 Obora z ażurową podłogą

50 Mamki tylko w oborze

52 W oborze cały rok

54 Z wygrodzeniami bezpieczniej

57 Funkcjonalne drabiny paszowe

58 Ze starej na nową

Żywienie

60 Krowy w kondycji rozpłodowej

64 Opasy: podstawą pasze objętościowe

Pastwiska

70 Mieszanki na trwałe użytki zielone 74 Elektryzator: serce ogrodzenia

Rozród

76 Poród bez komplikacji

79 Sezonowość rozrodu bydła mięsnego

80 Wywoływanie i synchronizacja rui

82 Ciąża, poród i komplikacje okołoporodowe

84 Schorzenia okresu poporodowego u krów

Pielęgnacja

86 Usuń rogi

88 Skoryguj racice

Zdrowie

90 Unikaj chorób układu pokarmowego

94 Zwalczaj pasożyty skóry

 

 

Bydło mięsne - hodowla utrzymanie żywienie zdrowie