Płatność
Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691
Wysyłka
Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego
Kontakt
Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
Bydło mięsne
Hodowla, utrzymanie, żywienie, zdrowie
Wydawca: |
PWR |
Rok wydania: |
2011 |
Stron: |
98 |
Format: |
200 x 285 mm |
Oprawa: |
miękka |
ISBN: |
[zasłonięte]978-83078-20-3 |
Seria: |
Top agrar |
Opis:
"Chów bydła mięsnego zyskuje coraz więcej zwolenników. Produkcję odsadków na bazie krów ras mięsnych szczególnie sobie upodobali właściciele tych gospodarstw rolnych, którzy nie są w stanie rozwijać produkcji mleka, a dysponują znacznym areałem użytków zielonych. Także w gospodarstwach nastawionych na produkcję mleka coraz więcej hodowców decyduje się na krzyżowanie krów ras mlecznych z buhajami ras mięsnych, w efekcie uzyskując u potomstwa wyższą wydajność rzeźną bez ponoszenia dodatkowych nakładów pracy i robocizny.
Poradnik eksperta "Bydło mięsne" stanowi zbiór cennych i wartościowych oraz praktycznych porad, dotyczących systemów produkcji, utrzymania, żywienia czy przygotowania pastwisk. Na łamach tego wydania profesjonaliści szczegółowo omawiają aspekty związane ze zdrowotnościa zwierząt, rozrodem, jak i zabiegami pielęgnacyjnymi."
Ewa Krysztofiak
Spis treści:
- Rynek
- Rasy
- Organizacja produkcji
- Obory
- Żywienie
- Pastwiska
- Rozród
- Pielęgnacja
- Zdrowie
Oszczędzaj na kosztach wysyłki
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl