Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bydło mięsne Hodowla, utrzymanie, żywienie, zdrowi

16-05-2014, 10:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 26 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 26 zł     
Użytkownik LarixLublin
numer aukcji: 4216234372
Miejscowość Lublin
Zostało sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 11   
Koniec: 16-05-2014 10:53:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691

Wysyłka

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Bydło mięsne
Hodowla, utrzymanie, żywienie, zdrowie


Wydawca: PWR
Rok wydania: 2011
Stron: 98
Format: 200 x 285 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-83078-20-3
Seria: Top agrar





Opis:

 

"Chów bydła mięsnego zyskuje coraz więcej zwolenników. Produkcję odsadków na bazie krów ras mięsnych szczególnie sobie upodobali właściciele tych gospodarstw rolnych, którzy nie są w stanie rozwijać produkcji mleka, a dysponują znacznym areałem użytków zielonych. Także w gospodarstwach nastawionych na produkcję mleka coraz więcej hodowców decyduje się na krzyżowanie krów ras mlecznych z buhajami ras mięsnych, w efekcie uzyskując u potomstwa wyższą wydajność rzeźną bez ponoszenia dodatkowych nakładów pracy i robocizny.

Poradnik eksperta "Bydło mięsne" stanowi zbiór cennych i wartościowych oraz praktycznych porad, dotyczących systemów produkcji, utrzymania, żywienia czy przygotowania pastwisk. Na łamach tego wydania profesjonaliści szczegółowo omawiają aspekty związane ze zdrowotnościa zwierząt, rozrodem, jak i zabiegami pielęgnacyjnymi."

Ewa Krysztofiak

 


Spis treści:

  1. Rynek
  2. Rasy
  3. Organizacja produkcji
  4. Obory
  5. Żywienie
  6. Pastwiska
  7. Rozród
  8. Pielęgnacja
  9. Zdrowie

 



    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl