Burgery Pomidorowe w proszku
z bazylią- Bio
160g
![](http://e-sites.pl/images/paseczek.png)
Delikatne w smaku i bardzo pożywne. Bio burgery z dodatkiem pomidorów i aromatycznej bazylii - to doskonały pomysł na wegański obiad każdego dnia.
Produkt bezglutenowy
JAK PRZYGOTOWAĆ?
Na patelni:
Wymieszaj zawartość opakowania z 175ml wrzątku i pozostaw na 15 minut do napęcznienia. Następnie dokładnie wymieszaj i mokrymi dłońmi uformuj kuleczki. Smaż z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru.
Ekstra chrupiący: przed smażeniem otocz kuleczki panierce
Ekstra delikatne: dodaj jajko
Ekstra aromatyczne: dodaj posiekaną cebulę
Wariacje smakowe: dodaj do mieszanki czosnek lub 50g ulubionego sera – parmezanu, mozzarelli lub goudy) lub pieczarki lub szynkę!
W piekarniku:
Wymieszaj zawartość opakowania z 175ml wody i zagotuj. Następnie wylej masę na blachę/formę do pieczenia. Ułóż na wierzchu plastry cukinii i zalej sosem pomidorowym (350g). Zmieszaj 40g parmezanu z łyżką mąki do panierki i posyp całość. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni.
skład:
płatki ryżowe*, płatki jaglane*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, wyciąg z kukurydzy*(pełnoziarnista mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, proszek z tłuszczu palmowego*, sól morska), suszone kawałki pomidorów*4%, płatki z pomidorów (suszony koncentrat pomidorowy* 85%, skrobia kukurydziana*), sól, bazylia* 0,4%,suszone kawałki warzyw* (por*, marchew*, cebula*), przyprawy* (kurkuma*, biały pieprz*,kwiat muszkatołowca*, lubczyk*), skrobia ziemniaczana*, ekstrakt z drożdży.
![](http://www.biowroclaw.pl/images/stories/virtuemart/product/resized/bauck-bio-burgery-bezglutenowe-pomidor-i-bazylia-160g_220x220.jpg)
|