Witamy na naszej aukcji
BURAKI CZERWONE W PROSZKU
masa netto 1kg
OPIS PRODUKTU:
Proszek robiony jest z koncentratu buraka ćwikłowego metodą suszenia rozpyłowego, nośnikiem jest maltodekstryna.
Całkowicie zastępują świeże buraki ćwikłowe. Zamiast brudzić się przy obieraniu buraków wystarczy wrzucić do wody buraki suszone i gotować barszcz wg własnej receptury.
SKŁAD PRODUKTU:
- koncentrat soku buraczanego (60%)
- maltodekstryna (40%)
Produkt nie zawiera barwników, konserwantów, aromatów, środków antyseptycznych i przeciw zbrylających.
Produkt nie jest modyfikowany genetycznie
Wymagania organoleptyczne:
- Barwa - czerwona do czerwono-fioletowej
- Wygląd - sypki proszek bez zbryleń
- Zapach - swoisty dla soku z buraka ćwikłowego, bez obcych smaków i zapachów
Wymagania fizyko-chemiczne:
- wilgotność <4%
- pH - roztwór 10% Max 5,00
Wymagania mikrobiologiczne:
Parametr Liczba
- Ogólna liczba drobnoustrojów <2000 w 1 g
- Pleśnie i drożdże <50 w 1 g
- Coliform nieobecne w 0,1 g
- E. coli nieobecne w 0,1 g
- gronkowce nieobecne w 0,1 g
- Salmonella nieobecna w 25 g
100g suszonych buraków zastępuje 1kg świeżych
Aukcja dotyczy opakowania 1kg w cenie brutto Produkt dostępny również w opakowaniu 0,5 i 25kg
CECHY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia: POLSKA Producent: SOMAR
Produkt: sypki proszek
Opakowanie: worek foliowy zamknięty zgrzewem, oznaczony etykietą z nazwą, składem i terminem przydatności do spożycia
Waga brutto: 1,2kg
|