Bulion HONDASHI „KANETORA” z tuńczyka bonito
opakowanie 50 g rozwazane – SushiSam
Japoński bulion z ryby bonito, to jeden z najczęściej używanych bulionów w Japonii i krajach dalekiego wschodu. Wykorzystywany do przygotowania zup miso, zup klarownych i z makaronem, dań duszonych a także jako składnik sosów i oczywiście tradycyjnego japońskiego omletu Tamago. Obecnie w dalekowschodnich sklepach bulion rybny można kupić w postaci proszku, granulatu, esencji, pasty i kostek.
Zdjęcia przedstawiają oryginalne kartonowe opakowanie, na tej aukcji sprzedajemy rozważane 50 gramowe torebki.
Do pakowania wykorzystujemy woreczki z folii CastfolPP BS dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Jest to folia posiadająca deklarację zgodności z przepisami do kontaktu z żywnością.
Sposób użycia: około 1 łyżeczki bulionu rozpuścić w 600 ml wody.
Skład: Glukoza 23%, Sól 20%, Substancja wzmacniająca smak i zapach E621 20%, Suszone płatki tuńczyka bonito 17%, Stabilizator Dekstryna 10%, Ekstrakt drożdży 6%.
Produkcja: Chiny
Termin: 24.06.2013
Waga: 50 g.
Waga do wysyłki: 200 g.
Pozdrawiamy
SushiSam