Bulion HONDASHI „KANETORA” z tuńczyka bonito opakowanie 500 g – SushiSam
Japoński bulion z ryby bonito, to jeden z najczęściej używanych bulionów w Japonii i krajach dalekiego wschodu. Wykorzystywany do przygotowania zup miso, zup klarownych i z makaronem, dań duszonych a także jako składnik sosów i oczywiście tradycyjnego japońskiego omletu Tamago. Obecnie w dalekowschodnich sklepach bulion rybny można kupić w postaci proszku, granulatu, esencji, pasty i kostek.
Zdjęcia przedstawiają oryginalne kartonowe opakowanie, w którym są dwie aluminiowe torebki każda o wadze 500 g. Bulion sprzedawany jest tylko w fabrycznej torebce bez opakowania kartonowego. Aukcja dotyczy jednej 500 gramowej torebki.
Sposób użycia: około 1 łyżeczki bulionu rozpuścić w 600 ml wody.
Skład: Glukoza 23%, Sól 20%, Substancja wzmacniająca smak i zapach E621 20%, Suszone płatki tuńczyka bonito 17%, Stabilizator Dekstryna 10%, Ekstrakt drożdży 6%.
Produkcja: Chiny
Termin: 24.06.2013
Waga: 500 g.
Waga do wysyłki: 700 g.
Osoby zainteresowane większą, ilością proszę o kontakt.
Pozdrawiamy
SushiSam