TA OFERTA DOTYCZY 2 OPAKOWAŃ ( 2 KG )SERA BRUNOST
ZAMIAST 118 pln -108 pln
Zachęcamy do skorzystania z promocyjnej oferty
oraz do zrobienia sobie zapasu tego smacznego sera na lato-
zbliżają się ciepłe dni i wysyłka sera ,będzie utrudniona,
a momentami wręcz niemożliwa
Data ważności serów : LISTOPAD 2015
poniżej opis sera Brunost oraz EKTE Brunost z 100 %mleka koziego
Zapraszamy!
T
BRUNOST
norweski ser 1 kg
ser z mleka krowiego
z dodatkiem koziego mleka
(W OFERCIE RÓWNIEŻ EKTE GEITOST
CZYLI SER BRUNOST Z TYLKO 100 % KOZIEGO MLEKA ! )
Pyszny SER,który raz spróbujesz...i już będziesz uzależniony :)
Wyjątkowy specyficzny smaksłodko-słonyjakby karmelowy
niektórzy wyczuwają smak czekolady...
Smak Brunost opisać można jako zaskakującą mieszankę słonych nut charakterystycznych dla kozich produktów z wyraźną słodyczą karmelu
Kolor wyjątkowy-brązowy
Wyśmienicie smakuje z dżemem( rewelacyjny z pomarańczowym !)
z powidłami albo żurawiną...
na kanapce,na toście,na grzance,na naleśniku, na gofrze
jak i w postaci niebanalnego deseru
(są specjalne przepisy na ciasta z użyciem brunosta)
W Norwegii Brunosta dodaje się do obiadowych sosów, a niektórzy robią z niego nawet lody.
Brunost-idealny również jako przekąska do piwa ;)
Polecany dla dzieci "niejadków"
na pewno bardzo polubią takie
słodkawe kanapki serowe-
bardziej przypominające pyszny deser niż tradycyjne śniadania :)
Smak Brunosta to smak-który nie ma odpowiednika w polskim smaku sera...spróbuj,rozsmakuj się w tym wyjątkowym serze
za atrakcyjną cenę nabywasz kilogram
dobrego,zdrowego,wyjątkowego sera,
zrobionego z wielką starannością,
według starej norweskiej receptury
mój ostatni sposób na brunosta :
*banan rozgnieciony widelcem-pełniący rolę masełka :)
*borówka w słoiku do mięs lub serów firmy Łowicz( lub żurawina) do udekorowania serka
*ciemna razowa kromka chleba
a najlepiej własnej produkcji:)
(a jeszcze lepiej chleb bananowy! :)
-bardzo prosty przepis i zawsze wychodzi ! :)
np tutaj :
http://www.poezja-smaku.pl/chlebek-bananowy/
PYCHAAA !!!
Szczerze polecam!
ps.BRUNOSTA najlepiej kroić specjalnym nożem do serów,
aby uzyskać cieńkie plastry
a po otwarciu przechowywać w szczelnym opakowaniu aby nie ściemniał
W OFERCIE RÓWNIEŻ EKTE GEITOST
CZYLI SER BRUNOST Z TYLKO KOZIEGO MLEKA!
EKTE GEITOST -
ma wszystkie właściwości Brunosta
tylko troszkę delikatnie ostrzejszy smak
Sprzedawany w opakowaniu pół-kilogramowym
cena 58 pln
SZCZERZE ZACHĘCAM DO WYBIERANIA OPCJI PACZKOMATY
przy wysyłce Paczkomatem
JEDNA CENA WYSYŁKI NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI SERA:
7.99 pln
(od zaksięgowania wpłaty na moim koncie -do 24 h umieszczam przesyłke w Paczkomacie)
Zalety Paczkomatów:
1.BLISKO
Żółte Paczkomaty są na stacjach benzynowych, przy hipermarketach i centrach handlowych oraz na całodobowych parkingach strzeżonych
. Dzięki temu można odebrać paczkę po drodze z pracy, na uczelnię czy na zakupy… albo przy innej okazji.
2.WYGODNIE
Uproszczona procedura odbierania paczki-korzystając z Paczkomatów unika się kolejek i karteczek z awizo. Wystarczy numer telefonu i kod odbioru. Przesyłkę może odebrać też nie tylko adresat
3.SZYBKO
Dzięki sprawnej logistyce inPost bardzo stara się by paczki dotarły jak najszybciej.,często juz na drugi dzień od nadania paczki
TUTAJ Śledzenie przesyłki:
http://paczkomaty.pl/pl/znajdz-paczke
4.KORZYSTNIE
Dostawa przez Paczkomaty jest jedna z najtańszych na rynku
Za wysyłkę cena mniejsza niż w przypadku przesyłek kurierskich.
inPost nie stosuje ukrytych dopłat za przyspieszenie dostawy, a .każda paczka jest priorytetem!
5.BEZPIECZNIE
inPost dba o bezpieczeństwo przesyłek. Można obserwować każdy etap ich podróży dzięki opcji śledzenia paczek, którą jest tutaj.
:http://paczkomaty.pl/pl/znajdz-paczke
6.ODBIÓR PACZKI 24h / 7 dni w tygodniu
Paczkomat działa 24/ 7
Idealny dla zajętych i zabieganych
Każdy sam wybiera porę odbioru paczki
TUTAJ WYSZUKIWANIE PACZKOMATÓW ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W POBLIZU :
http://www.paczkomaty.pl/pl/dla-ciebie/znajdz-paczkomat
****************
Brunost (z norw. brązowy ser) jest wyrobem typowo norweskimOd żółtego sera, do którego Polacy są przyzwyczajeni, brunost różni się przede wszystkim barwą (od miodowej do intensywnie brązowej), ale też smakiem (raczej słodki) i procesem wytwarzania. Otóż norweski brązowy ser robi się z serwatki, czyli de facto produktu ubocznego wytwarzanego przy produkcji tradycyjnego sera żółtego.
Do serwatki dodaje się mleko i/lub śmietanę.
Najpopularniejszym jest Gudbrandsdalost, do którego produkcji używa się serwatki i mleka pochodzenia krowiego, ale dodaje się także mleko kozie. Produkcja sera brązowego wymaga sporego doświadczenia, ponieważ ser może się łatwo przypalić.
Najpierw serwatkę gotuje się z letnim mlekiem w wielkiej kadzi.
Następnie dodaje się śmietanę i odparowuje wodę.
Następnie gotuje się do momentu uzyskania 75% suchej masy.
Ciśnienie w garnku wyrównuje się powoli z atmosferycznym, a następnie przechodzimy do najważniejszych 15 minut produkcji brunosta.
To właśnie ostatni kwadrans powoduje, że zawarta w mleku laktoza krystalizuje się i nadaje serowi charakterystyczny słodki smak i kolor. SZCZERZE POLECAM
NIEBANALNY POMYSŁ NA PREZENT !
(Najkorzysteniejsza opcja dostawy-Paczkomaty -opłata TYLKO 7,99 pln )
wysyłka dla Paczkomatów- w ciągu 24 h
Jeśli chcą Państwo WIĘCEJ sztuk- prosimy o kontakt mailowy-
na pewno udzielimy atrakcyjny rabat.