Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BRUNOST-PROMOCJA ! Rabat 8 zł przy zakupie 2 kg

06-03-2015, 19:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 110 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 110 zł     
Użytkownik DecoRetro
numer aukcji: 5112218333
Miejscowość Gdynia-Pogórze
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 51   
Koniec: 06-03-2015 18:03:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

        

 

   PROMOCJA


2 SZTUKI   czyli  2 kg SERA Brunost Gudbrandsdalsost 

w promocyjnej cenie 110 pln  (zamiast 118 pln)  zniżka 8 pln

 

(Najkorzysteniejsza opcja dostawy-Paczkomaty -opłata TYLKO 7,99 pln )

 

wysyłka dla Paczkomatów- w ciągu 24 h


WAŻNOŚĆ SERA : LISTOPAD 2015

 

 

 

Na pozostałych moich ofertach dalsza część promocji

dostosowana do ilości zakupionych sztuk sera  oraz oferta dla 1 kg :

 

przy zakupie 1 sztuki sera- cena 59 pln                                                       

przy zakupie 2 sztuk sera- cena110 pln  (zamiast 118 pln )-zniżka 8 pln 

  przy zakupie 3 sztuk sera- cena 162 pln  (zamiast 177 pln )-zniżka  15 pln

  przy zakupie 4 sztuk sera- cena 212 pln  (zamiast 236 pln )-zniżka-24 pln

  przy zakupie 5 sztuk sera- cena 260 pln  (zamiast 295 pln )-zniżka-35 pln

 

 

Jeśli chcą Państwo kupić więcej nić 5 sztuk- prosimy o kontakt mailowy-

na pewno udzielimy atrakcyjny rabat.

 

Zachęcamy do skorzystania z promocyjnej oferty

oraz do zrobienia sobie zapasu tego smacznego sera na lato-

zbliżają się ciepłe dni i wysyłka sera ,będzie utrudniona,

a momentami wręcz niemożliwa




BRUNOST-norweski ser


1 kg


ser z mleka krowiego

z dodatkiem koziego mleka


(W OFERCIE RÓWNIEŻ EKTE GEITOST 

 CZYLI SER BRUNOST Z TYLKO  100 % KOZIEGO MLEKA ! )

 


Pyszny SER,który raz spróbujesz...i już będziesz uzależniony :)

 
Wyjątkowy specyficzny smak
słodko-słony
jakby karmelowy

niektórzy wyczuwają smak czekolady...


Kolor wyjątkowy-brązowy

Wyśmienicie smakuje z dżemem( rewelacyjny z pomarańczowym !)

z powidłami albo żurawiną...

 na kanapce,na toście,na grzance,na naleśniku, na gofrze

jak i w postaci niebanalnego deseru

(są specjalne przepisy na ciasta z użyciem brunosta)

Brunost-idealny również jako przekąska do piwa ;)

Polecany dla dzieci "niejadków"

na pewno bardzo polubią takie

słodkawe kanapki serowe-

bardziej przypominające pyszny deser niż tradycyjne śniadania :)

 
Smak Brunosta to smak-który nie ma odpowiednika w polskim smaku sera...
spróbuj,rozsmakuj się w tym wyjątkowym serze

za atrakcyjną cenę nabywasz kilogram

  dobrego,zdrowego,wyjątkowego sera,

zrobionego z wielką starannością,

według starej norweskiej receptury

 

mój ostatni sposób na brunosta :

 

 *banan rozgnieciony widelcem-pełniący rolę masełka :)

*borówka w słoiku do mięs lub serów firmy Łowicz( lub żurawina) do udekorowania serka

*ciemna razowa kromka chleba

a najlepiej własnej produkcji:)

(a jeszcze lepiej chleb bananowy! :)

-bardzo prosty przepis i zawsze wychodzi ! :)

np tutaj :

 

 http://www.poezja-smaku.pl/chlebek-bananowy/

PYCHAAA !!!


Szczerze polecam!

 

 ps.BRUNOSTA najlepiej kroić specjalnym nożem do serów,

aby uzyskać cieńkie plastry

 a po otwarciu przechowywać w szczelnym opakowaniu aby nie ściemniał

 

 

W OFERCIE RÓWNIEŻ EKTE GEITOST 

 CZYLI SER BRUNOST Z TYLKO KOZIEGO MLEKA!

EKTE GEITOST -

 ma wszystkie właściwości  Brunosta 

tylko troszkę  delikatnie ostrzejszy smak

Sprzedawany w opakowaniu pół-kilogramowym 

cena 58 pln

 

****************

 
Brunost (z norw. brązowy ser) jest wyrobem typowo norweskim
Od żółtego sera, do którego Polacy są przyzwyczajeni, brunost różni się przede wszystkim barwą (od miodowej do intensywnie brązowej), ale też smakiem (raczej słodki) i procesem wytwarzania. 
Otóż norweski brązowy ser robi się z serwatki, czyli de facto produktu ubocznego wytwarzanego przy produkcji tradycyjnego sera żółtego.

Do serwatki dodaje się mleko i/lub śmietanę.

Najpopularniejszym jest Gudbrandsdalost, do którego produkcji używa się serwatki i mleka pochodzenia krowiego, ale dodaje się także mleko kozie. 

Produkcja sera brązowego wymaga sporego doświadczenia, ponieważ ser może się łatwo przypalić.

Najpierw serwatkę gotuje się z letnim mlekiem w wielkiej kadzi.

Następnie dodaje się śmietanę i odparowuje wodę.

Następnie gotuje się do momentu uzyskania 75% suchej masy.

Ciśnienie w garnku wyrównuje się powoli z atmosferycznym, a następnie przechodzimy do najważniejszych 15 minut produkcji brunosta.

To właśnie ostatni kwadrans powoduje, że zawarta w mleku laktoza krystalizuje się i nadaje serowi charakterystyczny słodki smak i kolor. 

DATA WAŻNOŚCI SERA: 11.2015

SZCZERZE POLECAM


NIEBANALNY POMYSŁ NA PREZENT !