Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BRUNOST (Gudbrandsdalost)brązowy ser norweski 1 kg

01-05-2015, 0:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 50 zł     
Użytkownik DecoRetro
numer aukcji: 5306903372
Miejscowość Gdynia Pogórze
Licytowało: 1    Wyświetleń: 31   
Koniec: 01-05-2015 00:49:32
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 



BRUNOST norweski ser  1 kg

 

atrakcyjna cena-50 pln


 

DATA WAŻNOŚCI SERA

3 marzec 2016 ROK


ser z mleka krowiego

z dodatkiem koziego mleka

 

 


Pyszny SER,który raz spróbujesz...i już będziesz uzależniony :)

 
Wyjątkowy specyficzny smak
słodko-słony
jakby karmelowy

niektórzy wyczuwają smak czekolady...

 

Smak Brunost opisać można jako zaskakującą mieszankę słonych nut charakterystycznych dla kozich produktów z wyraźną słodyczą karmelu

 
Kolor wyjątkowy-brązowy

Wyśmienicie smakuje z dżemem( rewelacyjny z pomarańczowym !)

z powidłami albo żurawiną...

 na kanapce,na toście,na grzance,na naleśniku, na gofrze

jak i w postaci niebanalnego deseru

(są specjalne przepisy na ciasta z użyciem brunosta)

W Norwegii Brunosta dodaje się do obiadowych sosów,  a niektórzy robią z niego nawet lody.

Brunost-idealny również jako przekąska do piwa ;)

(Nasz klient podsunął nam ten oto prosty-ale jakże wykwintny sposób

na Brunosta:

 sałatka owocowa -Brunost pokrojony w kosteczkę+winogrona+banany

+zielony ser pleśniowy (!) 


       

 

   


Polecany dla dzieci "niejadków"

na pewno bardzo polubią takie

słodkawe kanapki serowe-

bardziej przypominające pyszny deser niż tradycyjne śniadania :)

 

 
Smak Brunosta to smak-który nie ma odpowiednika w polskim smaku sera...
spróbuj,rozsmakuj się w tym wyjątkowym serze

za atrakcyjną cenę nabywasz kilogram

  dobrego,zdrowego,wyjątkowego sera,

zrobionego z wielką starannością,

według starej norweskiej receptury

 

mój ostatni sposób na brunosta :

 

 *banan rozgnieciony widelcem-pełniący rolę masełka :)

*borówka w słoiku do mięs lub serów firmy Łowicz( lub żurawina) do udekorowania serka

*ciemna razowa kromka chleba

a najlepiej własnej produkcji:)

(a jeszcze lepiej chleb bananowy! :)

-bardzo prosty przepis i zawsze wychodzi ! :)

np tutaj :

 

 http://www.poezja-smaku.pl/chlebek-bananowy/


PYCHAAA !!!

 

 

Szczerze polecam!

 

 ps.BRUNOSTA najlepiej kroić specjalnym nożem do serów,

aby uzyskać cieńkie plastry

 a po otwarciu przechowywać w szczelnym opakowaniu aby nie ściemniał

 

 

  

 

 

SZCZERZE ZACHĘCAM  DO WYBIERANIA OPCJI PACZKOMATY

przy  wysyłce Paczkomatem

JEDNA CENA WYSYŁKI NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI SERA:

7.99 pln


(od zaksięgowania wpłaty na moim koncie -do 24 h umieszczam przesyłke w Paczkomacie)

 

Zalety Paczkomatów:

 

1.BLISKO

Żółte Paczkomaty są na stacjach benzynowych, przy hipermarketach i centrach handlowych oraz na całodobowych parkingach strzeżonych

. Dzięki temu można odebrać paczkę po drodze z pracy, na uczelnię czy na zakupy… albo przy innej okazji. 


2.WYGODNIE

Uproszczona procedura odbierania paczki-korzystając z Paczkomatów unika się kolejek i karteczek z awizo. Wystarczy numer telefonu i kod odbioru. Przesyłkę może odebrać  też nie tylko adresat

 

3.SZYBKO

Dzięki sprawnej logistyce inPost bardzo stara się by paczki dotarły jak najszybciej.,często juz na drugi dzień od nadania paczki


TUTAJ Śledzenie przesyłki:

http://paczkomaty.pl/pl/znajdz-paczke

 

4.KORZYSTNIE

Dostawa przez Paczkomaty jest jedna z najtańszych na rynku

Za wysyłkę cena mniejsza   niż w przypadku przesyłek kurierskich.

inPost nie stosuje ukrytych dopłat za przyspieszenie dostawy, a .każda paczka jest  priorytetem!

 

5.BEZPIECZNIE

inPost dba o bezpieczeństwo przesyłek. Można obserwować każdy etap ich podróży dzięki opcji śledzenia paczek, którą jest tutaj.

:http://paczkomaty.pl/pl/znajdz-paczke

 

 6.ODBIÓR PACZKI 24h / 7 dni w tygodniu

Paczkomat działa 24/ 7

Idealny dla zajętych i zabieganych

Każdy sam wybiera porę odbioru paczki

 

TUTAJ WYSZUKIWANIE PACZKOMATÓW ZNAJDUJĄCYCH SIĘ W POBLIZU :

 

http://www.paczkomaty.pl/pl/dla-ciebie/znajdz-paczkomat

****************

 
Brunost (z norw. brązowy ser) jest wyrobem typowo norweskim
Od żółtego sera, do którego Polacy są przyzwyczajeni, brunost różni się przede wszystkim barwą (od miodowej do intensywnie brązowej), ale też smakiem (raczej słodki) i procesem wytwarzania. 
Otóż norweski brązowy ser robi się z serwatki, czyli de facto produktu ubocznego wytwarzanego przy produkcji tradycyjnego sera żółtego.

Do serwatki dodaje się mleko i/lub śmietanę.

Najpopularniejszym jest Gudbrandsdalost, do którego produkcji używa się serwatki i mleka pochodzenia krowiego, ale dodaje się także mleko kozie. 

Produkcja sera brązowego wymaga sporego doświadczenia, ponieważ ser może się łatwo przypalić.

Najpierw serwatkę gotuje się z letnim mlekiem w wielkiej kadzi.

Następnie dodaje się śmietanę i odparowuje wodę.

Następnie gotuje się do momentu uzyskania 75% suchej masy.

Ciśnienie w garnku wyrównuje się powoli z atmosferycznym, a następnie przechodzimy do najważniejszych 15 minut produkcji brunosta.

To właśnie ostatni kwadrans powoduje, że zawarta w mleku laktoza krystalizuje się i nadaje serowi charakterystyczny słodki smak i kolor. 

DATA WAŻNOŚCI SERA: 3 marzec 2016 rok

SZCZERZE POLECAM


NIEBANALNY POMYSŁ NA PREZENT !  

_____________




Dodano 2[zasłonięte]015-04 22:12
! DATA WAZNOSCI SERA : MARZEC 2016