EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl
Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł
Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł
1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.
1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.
Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"
BROKUŁ - nasiona na kiełki 8g - PNOS
OPIS:
Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Szczególnie wartościowe dla zdrowia człowieka są kiełki brokuła, który jest niezwykle wartościowym warzywem, zasobnym w wit. A, C, B1, B2, PP, wapń, żelazo, fosfor, magnez.
Najcenniejszy w brokule jest SULFORAFAN - substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest większe niż w samej kapuście. Kiełki brokuła powinny więc być stałym elementem w diecie ludzi chorych lub zagrożonych chorobami nowotworowymi.
W brokule i kiełkach jest także koenzym Q10. W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie. Kiełki przebadano w Instytucie Żywności i Żywienia.
DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości aby zakrywały całe dno i zalać przegotowaną, zimną wodą. Po kilku godzinach wodę należy zlać i słoik z namoczonymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu, ale nie na słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie należy nasiona przepłukiwać wodą, a jej nadmiar zlewać aby uniknąć pleśnienia nasion. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia. Doskonałe do kanapek np. z masłem czosnkowym, różnych pysznych surówek. Kiełki można produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion. Równocześnie kiełkuje się wówczas nawet trzy zestawy różnych nasion.