Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Brokuł Limba bardzo smaczna odmiana

07-07-2012, 6:50
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2 zł     
Użytkownik Bor_Mar
numer aukcji: 2396848190
Miejscowość Jerka
Wyświetleń: 19   
Koniec: 04-07-2012 12:35:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

   

 


Tel.663-[zasłonięte]-987

e-mail: [zasłonięte]@wp.pl

Na wiadomości e mail odpowiadamy w ciągu 2 dni
Zanim kupisz zapoznaj się z regulaminem.
Szczegółowy regulamin na stronie
'O MNIE'
 


 


Wysyłka towarów odbywa się od poniedziałku do czwartku. Towar wysyłamy kurierem w ciągu 1-3 dni jedynie w czasie sezonu czas realizacji zamówienia może się wydłużyć do 7 dni od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.


 
 

Przy przedpłacie na konto prosimy o dokonywanie wpłaty na poniższy numer konta bankowego:

BANK mBank
81 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 699486



"B0RMAR" Marek Taczkowski
Jerka, os. W. Witosa 27
64-010 Krzywiń


Przy dokonywaniu wpłaty prosimy o podanie nazwy użytkownika,
co znacznie przyśpieszy zrealizowanie przesyłki.


W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt Tel. 663-[zasłonięte]-987 bądź też e mailowy na adres: [zasłonięte]@wp.pl

Serdecznie zapraszamy do zakupów.

 

 
 


Witam na mojej aukcji

Dziś do zaoferowania mam

Nasiona
 

 Brokuł
 

Limba
 

Odmiana wczesna, o dużych zielonych różach i stosunkowo krótkim okresie wegetacji – około 60-75 dni. Odmiana znakomita do bezpośredniego spożycia i do mrożenia.
 

Brokuł, znany też jako zielony kalafior lub kapusta szparagowa, w Polsce obecny jest od XVII wieku. We Włoszech uprawiany był znacznie wcześniej, bo już w starożytności. Warzywo to jest łatwiejsze w uprawie od kalafiora, rośnie aż do grudnia, ponieważ dobrze znosi temperaturę kilku stopni poniżej zera. Dla wielu przemrożony brokuł jest nawet smaczniejszy i ładniejszy.  Z kalafiorem natomiast jest sporo kłopotów, by był zdrowy, biały i piękny. Ale niejeden z nas nie wyobraża sobie wiosennej surówki bez kalafiora startego na tarce i wymieszanego z jogurtem oraz przyprawami. Należy tu zaznaczyć, że właśnie surowy kalafior ma większą wartość od gotowanego, ponieważ ten traci w wodzie około 75% witaminy C. Warto wiedzieć również, że 500g surowego kalafiora to 80 kalorii. Kalafior, zwany także kapustą cypryjską, jest bogaty w prowitaminy A, witaminy z grupy B1, B2, PP, a także w wapń, fosfor, żelazo i magnez. Natomiast brokuł, czyli „broccoli italiana”,  jest warzywem zasobnym w witaminy A, C, B1, B2, PP oraz sole mineralne takie, jak: wapń, żelazo, fosfor, magnez, siarka i potas. Brokuł ma ponadto więcej białka niż kalafior. Jest również bogaty w beta - karoten (ma go więcej, niż marchewka), skutecznie przeciwdziała rozwojowi nowotworów - dzięki selenowi można się ustrzec raka prostaty, a sulforafan walczy z bakteriami odpowiedzialnymi za rozwój wrzodów i raka żołądka. Składnik ten jest również dobry dla oczu, ponieważ neutralizuje szkodliwe skutki promieniowania ultrafioletowego. Pamiętajmy także, iż 100g. brokułów to tylko 36 kalorii.

 

Gramatura: 1gram
 

 

Licytujesz: 1  TOREBKĘ  NASION  ZAPAKOWANĄ  PRZEZ  PRODUCENTA  O  SPRAWDZONEJ  LABORATORYJNIE ZDOLNOŚCI  KIEŁKOWANIA.