Grill gazowy "KRAB" angielskiej firmy O-grill łączy w sobie cechy prawdziwych mistrzów. Palnik ze stali INOX, żeliwny ruszt, składane nóżki oraz niska masa to cechy tego grilla. O-Grill "KRAB" to jeden z najbardziej mobilnych grillów na świecie.
Dostępne w jednym z 4 kolorów do wyboru:
- niebieski,
- pomarańczowy,
- zielony,
- czarny
Czy wiesz że ... ?
W powszechnej opinii najmniej bezpieczne dla zdrowia są grille węglowe. Osad, który powstaje w wyniku spalania tłuszczu zawiera związki toksyczne.
W wielu krajach Europy Zachodniej i Ameryki wprowadzono zakaz używania w gastronomii grillów węglowych.
Przedstawiamy Państwu kilka podstawowych powodów, dla których powinni Państwo zmienić swoje kuchenno – grillowe przyzwyczajenia. Broil King to gwarancja jakości na lata ! Produktom marki Broil King zaufały tysiące ludzi na całym świecie.
Pragniemy Państwu zaprezentować produkt marki Broil King, który nie jest tylko grillem ale letnią kuchnią w Państwa ogrodzie.
Potrawa z grilla gazowego nie smakuje tak samo jak z grilla węglowego. Dlaczego ? - pytają Państwo. Odpowiadamy: SMAKUJĄ O WIELE LEPIEJ !
Nieprawdą jest, że potrawy przygotowywane na grillu gazowym są przeniknięte zapachem gazu. Propan zawarty w butlach spala się bezzapachowo. Dodatkowo mogą Państwo poprawić smak swoich potraw stosując wiórka z drzew owocowych – dodadzą one Państwa potrawom niezwykłego smaku.
Opinie specjalistów:
"Przy grillowaniu na węglu drzewnym mięsa mogą powstawać heterocykliczne węglowodory (AMINY) – związki chemiczne o działaniu mutogennym i rakotwórczym. W trakcie grillowania z tłuszczu wytapianego i skapującego na rozżarzone węgle mogą powstawać lotne węglowodory aromatyczne. Związki te parując, osiadają na grillowanym produkcie."
Dr inż. Dorota Czerwińska – Katedra Żywienia Człowieka SGGW Warszawa
"Podczas grillowania na węglu drzewnym powstają toksyczne węglowodory, takie same, na jakie narażone są osoby pracujące w przemyśle koksowniczym. Po pierwsze z dymu i żaru znad węgla oraz podczas przekształcania się tłuszczów i aminokwasów powstają szkodliwe substancje – mówi prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi. To że takie substancje są rakotwórcze to już wiadomo. Powodują uszkodzenia genetyczne i hamują procesy naprawcze."
prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi
CECHY GRILLA:
Moc głównego palnika w kWh: | 2,6 kWh |
Palnik ze stali INOX: | |
Stalowa obudowa: | |
Ruszt żeliwny: | |
Składane nóżki: | |
Główna powierzchnia robocza: | 1 450 cm2 |
Dwustronny ruszt żeliwny: | |
Zapalnik Sure-Lite™: | Mechaniczny |
Masa: | 10,9kg |
Wszystkie oferowane przez nas produkty są
fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach.
Producent: Broil King Canada / OGRILL
SŁUŻYMY FACHOWĄ PORADĄ W KWESTII UŻYTKOWANIA, KONSERWACJI ORAZ SERWISOWANIA PRODUKTÓW FIRMY
BROIL KING.
WIĘCEJ INFORMACJI POD NUMEREM TELEFONU: 602 [zasłonięte] 700
W PRZYPADKU CHĘCI ODBIORU OSOBISTEGO PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY POD NUMEREM PODANYM POWYŻEJ !
-
Pełna dokumentacja
Do każdego produktu dodawana jest instrukcja obsługi w jęz. polskim oraz paragon lub faktura VAT
-
Pełen serwis
Zapewniamy serwis gwarancyjny jak i pogwarancyjny.
-
Fachowe poradnictwo
Służymy fach ową poradą w kwestii użytkowania, konserwacji oraz serwisowania produktów kanadyjskiej firmy BROIL KING