Grille z serii Crown posiadają piekarnik o nowej budowie i legendarny już palnik Super 8™ Infinity. Nowy piekarnik Therma-Cast™ jest większy, dzięki czemu można w nim przygotowywać większe pieczenie i lepiej nadaje się do opiekania potraw z termoobiegiem. Stylizowana obudowa ze stali nierdzewnej chroniona jest przed bezpośrednim wpływem ciepła nie dopuszczając do powstawania odbarwień.
Czy wiesz że ... ?
W powszechnej opinii najmniej bezpieczne dla zdrowia są grille węglowe. Osad, który powstaje w wyniku spalania tłuszczu zawiera związki toksyczne.
W wielu krajach Europy Zachodniej i Ameryki wprowadzono zakaz używania w gastronomii grillów węglowych.
Przedstawiamy Państwu kilka podstawowych powodów, dla których powinni Państwo zmienić swoje kuchenno – grillowe przyzwyczajenia. Broil King to gwarancja jakości na lata ! Produktom marki Broil King zaufały tysiące ludzi na całym świecie.
Pragniemy Państwu zaprezentować produkt marki Broil King, który nie jest tylko grillem ale letnią kuchnią w Państwa ogrodzie.
Potrawa z grilla gazowego nie smakuje tak samo jak z grilla węglowego. Dlaczego ? - pytają Państwo. Odpowiadamy: SMAKUJĄ O WIELE LEPIEJ !
Nieprawdą jest, że potrawy przygotowywane na grillu gazowym są przeniknięte zapachem gazu. Propan zawarty w butlach spala się bezzapachowo. Dodatkowo mogą Państwo poprawić smak swoich potraw stosując wiórka z drzew owocowych – dodadzą one Państwa potrawom niezwykłego smaku.
Opinie specjalistów:
"Przy grillowaniu na węglu drzewnym mięsa mogą powstawać heterocykliczne węglowodory (AMINY) – związki chemiczne o działaniu mutogennym i rakotwórczym. W trakcie grillowania z tłuszczu wytapianego i skapującego na rozżarzone węgle mogą powstawać lotne węglowodory aromatyczne. Związki te parując, osiadają na grillowanym produkcie."
Dr inż. Dorota Czerwińska – Katedra Żywienia Człowieka SGGW Warszawa
"Podczas grillowania na węglu drzewnym powstają toksyczne węglowodory, takie same, na jakie narażone są osoby pracujące w przemyśle koksowniczym. Po pierwsze z dymu i żaru znad węgla oraz podczas przekształcania się tłuszczów i aminokwasów powstają szkodliwe substancje – mówi prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi. To że takie substancje są rakotwórcze to już wiadomo. Powodują uszkodzenia genetyczne i hamują procesy naprawcze."
prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi
CECHY GRILLA:
Moc głównego palnika w kWh: | 13,2 kWh |
Palnik Super 8™ Infinity ze stali nierdzewnej | 3 |
Palnik boczny ze stali nierdzewnej: | 2,7 kWh |
Palnik rożna ze stali nierdzewnej: | 4,4 kWh |
Luksusowy zestaw do rożna na baterie: | |
Główna powierzchnia robocza: | 2 600 cm2 |
Półka do podgrzewania: | 1 500 cm2 |
Bardzo trwałe ruszta żeliwne: | 2 |
Dwustronny ruszt żeliwny: | |
System Flav-R-Wave™ ze stali nierdzewnej: | |
Zawory Linear Flow™ zapewniające precyzyjną regulację temperatury: | |
Termometr Accu-Temp™: | |
Zapalnik Sure-Lite™: | Elektroniczny |
Piekarnik aluminiowy Therma-Cast™: | |
WYMIARY:
Szerokość po rozłożeniu (A) [cm]: | 147 |
Szerokość po złożeniu półek bocznych (B) [cm]: | 85 |
Wysokość przy zamkniętej pokrywie (C) [cm]: | 126 |
Wysokość do rusztu od podłoża (D) [cm]: | 99 |
Głębokość całego grilla (E) [cm]: | 59 |
Gwarancja: - Dożywotnio na piekarnik (bez farby),
- 5 lat na palniki,
- 2 lata na podzespoły i farbę.
Wszystkie oferowane przez nas produkty są
fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach.
Producent: Broil King Canada SŁUŻYMY FACHOWĄ PORADĄ W KWESTII UŻYTKOWANIA, KONSERWACJI ORAZ SERWISOWANIA PRODUKTÓW FIRMY
BROIL KING.
WIĘCEJ INFORMACJI POD NUMEREM TELEFONU: 602 [zasłonięte] 700
W PRZYPADKU CHĘCI ODBIORU OSOBISTEGO PROSIMY O KONTAKT TELEFONICZNY POD NUMEREM PODANYM POWYŻEJ !
-
Pełna dokumentacja
Do każdego produktu dodawana jest instrukcja obsługi w jęz. polskim oraz paragon lub faktura VAT
-
Pełen serwis
Zapewniamy serwis gwarancyjny jak i pogwarancyjny.
-
Fachowe poradnictwo
Służymy fachową poradą w kwestii użytkowania, konserwacji oraz serwisowania produktów kanadyjskiej firmy BROIL KING