Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BRICKI NOWOŚĆ Super PÓŁPRODUKT dla GASTRONOMII

04-06-2014, 19:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 12.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 12.50 zł     
Użytkownik BRICKARNIApl
numer aukcji: 4262927516
Miejscowość Ksawerów
Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
Koniec: 04-06-2014 19:18:15
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tunezyjskie,oryginalne BRICKI nareszcie w Polsce!

Firma Bricks jest jedynym dystrybutorem na Polskę tunezyjskiego, wyjątkowo smacznego,kruchego i delikatnego produktu , jakim jest BRICK.

Zapraszamy do zakupu Klientów indywidualnych oraz do stałej współpracy właścicieli pizzerii,wszelkich lokali gastronomicznych,sklepów,hurtowni oraz firm cateringowych.

BRICKS-jest to cieniutkie ciasto,które po upieczeniu lub usmażeniu jest delikatne i bardzo chrupiące.W szybki i łatwy sposób , przy użyciu kilku podstawowych składników stworzysz wyśmienite ,unikatowe , tunezyjskie danie,mięsne wegetariańskie lub deser.Zaskoczysz swoich gości.

Wraz z rozwojem naszej firmy wprowadzimy kolejne , zupełnie nowe nieznane w Polsce produkty , które zwiększą dochody współpracujących z nami odbiorców, czego życzymy naszym Klientom.

BRICKI MOŻNA PRZYGOTOWYWAĆ WE FRYTOWNICY. 

DLACZEGO BRICKI?

  • dzięki nim Twoja firma zdobędzie nowych klientów,zwiększy Twoje dochody;
  • absolutna nowość w Polsce;
  • tanie,szybkie i proste w przygotowaniu,idealne dla lokali gastr.(szczególnie POLECAMY Bricka od Brickarza);
  • możliwość przygotowania na wiele sposobów z ogólnodostępnych składników;

 

Raz spróbujesz i nigdy z BRICKÓW nie zrezygnujesz!

Serdecznie zapraszamy do zakupu i współpracy.
Życzymy smacznego.

 

GWARANTUJEMY ATRAKCYJNE CENY HURTOWE!


BRICKS od BRICKARZA-specjał z BRICKARNIA.pl

Czas przygotowania 15 min.
5-6 szt. Bricks
Jeżeli chcesz bardziej chrupiącego zrób na podwójnym Bricku-Polecamy !

25 dag żółtego sera
1-2 surowe jajka, natka pietruszki
5-10 dag szynki
½ surowej czerwonej papryki
5 dag kukurydzy konserwowej
5 dag oliwek bez pestek (czarne lub zielone)
sól, pieprz
masło roślinne lub olej do smażenia
Składniki zawsze możesz zastąpić innymi, ulubionymi.

Ser ścieramy na grubej tarce, szynkę i paprykę kroimy w grubą kostkę lub paski, natkę siekamy, oliwki kroimy. Do startego sera wbijamy jajko, dodajemy szynkę, paprykę, oliwki, natkę oraz kukurydzę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy. Farsz nakładamy na Bricka 2-3 cm od brzegu, składamy na pół. Podczas smażenia brzegi dociskamy widelcem. Smażymy 2-3 min. na każdej ze stron, aż się zrumieni. Podwójny Bricks będzie bardziej kruchy.

Podajemy z ulubionym sosem. Posypujemy prażoną cebulką.

Sos czosnkowy: jogurt naturalny-mały (b. gęsty)
majonez 2 łyżki
koncentrat pomidorowy lub ketchup -1 łyżka
2-3 ząbki czosnku
cukier i pieprz do smaku
Sos koperkowy: jogurt naturalny-mały (b. gęsty)
majonez 2 łyżki
posiekany koperek
cukier i pieprz do smaku
Sos CURRY: jogurt naturalny-mały(b. gęsty)
majonez 2 łyżki
przyprawa curry
cukier i pieprz do smaku

Bricks z tuńczykiem

2 Bricki
tuńczyk z puszki 170g
natka pietruszki
1 surowe jajko, sól pieprz
olej do smażenia

Odsączone kawałki tuńczyka mieszamy delikatnie z surowym jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładamy na Bricka i smażymy na rozgrzanym oleju 2-3 min. na każdej ze stron, aż się zrumieni.


Na śniadanie Bricks z jajkiem

1 Bricks
1 lub 2 surowe jajka
sól, pieprz
masło lub masło roślinne

Na rozgrzaną patelnię wykładamy masło, po rozpuszczeniu kładziemy Bricka tak, aby druga połowa Bricka była poza patelnią. Wbijamy jajko na środek Bricka znajdującego się na patelni, sól, pieprz do smaku. Zamykamy Bricka jego drugą połową i smażymy 1-2 min na każdej ze stron.


Bricks z serem camembert

1 Brick
1 serek pleśniowy camembert
2 suszone pomidorki w oliwie
masło roślinne

Serek układamy na środku Bricka. Na wierzchu serka oraz pod nim układamy pomidorki. Zawijamy serek w Bricka, a pozostałą część Bricka podwijamy.
Smażymy na maśle roślinnym, na patelni z przykrywką 2-3 min. na każdej ze stron aż się zrumieni.
Jeżeli pieczemy w piekarniku to przed włożeniem do piekarnika smarujemy Bricka rozmąconym jajkiem, aby ładnie się zrumienił w czasie pieczenia.


Bricks pieczone z parówką

2 Bricki
2 parówki
masło

Parówki zawijamy w Bricka rolując. Oba końce Bricka podwijamy. Po wierzchu smarujemy masłem, aby się zarumienił. Wierzch Bricka nacinamy wzdłuż parówki...Pieczemy 15-20 min. w piekarniku w temp. ok. 180 stopni.

Podajemy z musztardą , ketchupem lub innym ulubionym sosem.


Bricks z bananami i kremem nugatowym z SANDWICHA (opiekacza )

1-2 Bricki
1 banan
krem czekoladowo-nugatowy
masło

Obranego banana kroimy w plastry.Toster-opiekacz cieniutko smarujemy masłem, połowę Bricka układamy na sandwichu-opiekaczu. Na Bricka układamy plastry banana, dodajemy krem czekoladowo-nugatowy. Przykrywamy drugą połową Bricka, resztę podwijamy składając jak kopertę. Zamykamy opiekacz i pieczemy aż się zrumieni.


Bricks z serem i szynką z sandwicha (opiekacza)

1-2 Bricki
2-4 plastrów szynki
2-4 plastrów żółtego sera
2 kawałki suszonych pomidorków w oleju
masło

Toster-opiekacz cieniutko smarujemy masłem, połowę Bricka układamy na sandwichu-opiekaczu. Na Bricka układamy plastry szynki, sera oraz suszone pomidorki. Przykrywamy drugą połową Bricka, resztę podwijamy składając jak kopertę. Zamykamy opiekacz i pieczemy aż się zrumieni.


Bricks-rożki ze szpinakiem

Pieczone lub smażone

4-5 Bricków ( 8-10 rożków)
30 dag mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
10 dag boczku
2 ząbki czosnku
1 jajko
masło roślinne lub olej
sól, pieprz

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle roślinnym. Dodajemy rozmrożony szpinak, wyciskamy czosnek oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko razem smażymy. Bricki przecinamy na pół. Smarujemy surowym, rozmąconym jajkiem, nakładamy farsz i składamy (zobacz film). Wierzch rożka możemy jeszcze posmarować jajkiem, aby ładnie się zrumienił w czasie pieczenia.
Pieczemy w piekarniku 10-15 min. w temp. ok. 180.
Ewentualnie można rożki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Bricks-rożki z pieczarkami

Pieczone lub smażone

4-5 Bricków ( 8-10 rożków)
30 dag mrożonego, rozdrobnionego szpinaku
10 dag boczku
2 ząbki czosnku
1 jajko
masło roślinne lub olej
sól, pieprz

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle roślinnym. Dodajemy rozmrożony szpinak, wyciskamy czosnek oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko razem smażymy. Bricki przecinamy na pół. Smarujemy surowym, rozmąconym jajkiem, nakładamy farsz i składamy (zobacz film). Wierzch rożka możemy jeszcze posmarować jajkiem, aby ładnie się zrumienił w czasie pieczenia.
Pieczemy w piekarniku 10-15 min. w temp. ok. 180.
Ewentualnie można rożki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Bricks-rożki z mięsem

Pieczone lub smażone

4-5 Bricków (8-10 rożków)
30 dag mielonego mięsa
250 ml sosu pomidorowego do spaghetti
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
masło roślinne lub olej
sól, pieprz, starta bazylia

Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na maśle roślinnym lub oliwie z oliwek, ewentualnie oleju. Dodajemy mięso, oraz sól, pieprz i bazylię. Czosnek wyciskamy i wszystko razem smażymy. Następnie dodajemy sos pomidorowy, tyle aby farsz nie był zbyt rzadki i smażymy na małym ogniu. Bricki przecinamy na pół. Smarujemy jajkiem, nakładamy farsz i składamy (zobacz film). Wierzch rożka możemy jeszcze posmarować jajkiem, aby ładnie się zrumienił w czasie pieczenia.
Ewentualnie można rożki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.