Rewolucja w piwowarstwie domowym !!!
Jeżeli jesteś znudzony podobieństwem wielu gatunków piw dostępnych w polskich sklepach? Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku i aromacie? A może szukasz hobby, z którego będziesz mógł się cieszyć w towarzystwie przyjaciół?
Trafiłeś idealnie!!!
Dzięki tej aukcji przygotujesz doskonale nagazowane piwo z gęstą białą pianą. Wyróżniające się aromatem i smakiem, a co najważniejsze nokautujące ceną !!! Koszt jednej butelki 0,5l to zaledwie 1zł z groszami.
|
Brewferm - Grand Cru - piwo z dodatkiem owsa
Pełne piwo złotego koloru z trwałą białą pianą, o przyjemnym korzennym zapachu i ostrym słodowo - owocowym smaku. Piwo wyprodukowane z dodatkiem owsa z najlepszych odmian słodu i chmielu. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,55 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
W produkowaniu piwa nie ma nic trudnego!!! Tutaj nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem niż produkowanie wina!!! Zrób sobie piwo jakie lubisz, wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na naszych aukcjach zestawów.
TUTAJ instrukcja przygotowania piwa z brew-kitów oraz strona O MNIE
*Powyższa instrukcja ma charakter uniwersalny. Szczegółowe zalecenia dotyczące przygotowania brzeczki, fermentacji i butelkowania dołączone są do poszczególnych rodzajów koncentratów (Coopers, John Bull, Muntons, Brewferm, Browamator, Brewmaker, WES)
Przygotowanie własnego piwa to ciekwe, atrakcyje i ekonomiczne hobby, dzięki któremu mamypewność że pijemy w pełni naturalne piwo. Dzieki 25 letniemu doświadczeniu firmy Brewferm już dzisiaj możesz odkryć nowy, bogaty 'świat piw' opartych na tradycyjnych belgijskich recepturach.
Belgijskie piwa od lat są znane i cenione na całym świecie za wysoką jakość, szeroki wybór i swoją wyjątkowość. A kto lepiej od samych belgów zdradzi rąbka tajemnicy belgijskich piwnych receptur.
Koncentraty firmy Brewferm gwarantują wysoką jakość i 100% naturalnych składników w każdym przygotowanym w domowym zaciszu piwie. Aby uzyskać od 7 do 20 litrów doskonałego, naturalnego belgijskiego piwa (w zależności od wybranego rodzaju) wystarczy dodać odpowiednią ilość wody i cukru, oraz zastosować się do zalączonej instrukcji.
Dla uzyskania optymalnego efektu smakowego, wzmocnienia trwałości piany i ogólnej poprawy jakości gotowego już piwa, zaleca się używanie glukozy, polepszacza (brew enhancer) lub słodu w proszku jako dodatku do pierwszej fermentacji zamiast zwykłego cukru (sacharozy)
|
Rodzaje koncentratów firmy Brewferm dostępne na innych naszych aukcjach:
|
|
|
Brewferm - Framboos - Raspberry beer - piwo malinowe!!!
Orzeźwiające piwo malionowe o delikatny zapachu. Idealne na gorące lato! Wyprodukowane z najlepszych odmian słodu i chmielu. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 5,5% należy dodać 0,5 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,5% (przy 12L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Triple - Blond abbey beer
Oryginalne, mocne, 'potrójne' klasztorne piwo belgijskie o pięknym złotym kolorze, gęstej i mocnej pianie, treściwe, dobrze nachmielone o lekkich nutach ziołowych. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,55 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Grand Cru - piwo z dodatkiem owsa
Pełne piwo złotego koloru z trwałą białą pianą, o przyjemnym korzennym zapachu i ostrym słodowo - owocowym smaku. Piwo wyprodukowane z dodatkiem owsa z najlepszych odmian słodu i chmielu. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,55 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Ambiorix
Belgijskie piwo na lato. Doskonale orzeźwiające, początkowo lekko kwaśne później o coraz przyjemniejszym słodkim smaku, bursztynowe, tradycyjne piwo belgijskie typu ale. Dla uzyskania 15 litrów piwa o mocy 6,5% należy dodać 1,1 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 15 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 6,5% (przy 15L) lub 5,2% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Diabolo
Belgijska specjalność. Piekielna moc połączona z delikatnym słodkim smakiem a to wszystko zamknięte w złocistym piwie pod gęstą białą pianą. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,5 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Gallia - Belgian Ale
Słynne belgijskie ale w klasycznym wydaniu. Lekko czerwonawy kolor, zrównoważony lekko wytrawny smak z wyrafinowaną goryczką to charakterystyczne cechy tego orzeźwiającego trunku. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 5,5% należy dodać 0,5 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,5% (przy 12L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
|
|
|
Brewferm - Abdij - Dark Abbey - piwo klasztorne
Ciemnobrązowe, tradycyjne belgijskie mocne piwo typu ale, o pełnym słodowym smaku. Wymaga dłuższego okresu dojrzewania. 'Boskie piwo' wytwarzane od wieków w klasztorach. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,5 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Oud Vlaams Bruin - Old flemish brown
Bardzo aromatyczne, ciemnobrązowe piwo typu ale z wyczuwalną nutą lukrecji i niższej zawartości alkoholu. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 6,5% należy dodać 0,85 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 6,5% (przy 12L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Brewferm - Tarwebier - White beer - piwo pszeniczne
Klasyczny biały belgijski 'blanche', wyprodukowany ze słodu pszenicznego. Dobrze gaszące pragnienie, jasne, mętne piwo o orzeźwiającym smaku i wspaniałym aromacie. Dla uzyskania 15 litrów piwa o mocy 5% należy dodać 0,8 kg cukru.
Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 15 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5% (przy 15L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni.
|
|
Dropsy fermentacyjne - 180g (50 szt.) Prosty sposób aby nagazować piwo domowe.
Dropsy fermentacyjne to wygodny sposób wywołania wtórnej fermentacji młodego piwa w butelkach w celu odpowiedniego nagazowania. Z doświadczenia wiemy że proces rozlewu piwa jest dość nudny i nader uciążliwy z uwagi na konieczność odmierzania i wsypywania cukru do butelek. Mając to na uwadze wprowadzamy na rynek polski dropsy fermentacyjne, które są doskonałą alternatywą dla cukru czy glukozy podczas rozlewu młodego piwa. Dropsy są wygodne w użyciu (wystarczy dodać jedną sztukę na każde 0,5litra piwa), nie pozostawiają bałaganu o który tak łatwo przy odmierzaniu cukru, szybko się rozpuszczają bez konieczności odwracania lub potrząsania butelką a przede wszystkim nie powodują nadmiernego pienienia się piwa w czasie rozlewu.
Opakowanie zawiera 180g - 50 sztuk dropsów. Każdy z nich zawinięty jest osobno dzięki czemu nie sklejają się w czasie przechowywania i łatwo je dawkować. Jeden drops to ok. 3gramowa porcja cukru niezbędna do odpowiedniego nagazowania 0,5litra młodego piwa. Dropsy fermentacyjne można używać zarówno w czasie rozlewu piwa do butelek jak i mini-kegów. Opakowanie wystarcza na refermentacje 1 nastawu piwa czyli 23 litry.
|
|
Polepszacz piwa domowego 1 kg
Jest to specjalna mieszanka poprawiająca smak, zapach oraz trwałość piany piwa domowego. Coopers – Brew Enhancer2 to doskonały zamiennik cukru ( sacharozy )używany przy warzeniu piwa. W jego skład wchodzi mieszanina: Jest to specjalna mieszanka poprawiająca smak, zapach oraz trwałość piany piwa domowego. Coopers – Brew Enhancer2 to doskonały zamiennik cukru ( sacharozy )używany przy warzeniu piwa. W jego skład wchodzi mieszanina: - glukozy ( zapewniająca lepsze odfermentowanie) - maltodekstryn ( dzięki którym piwo jest pełniejsze, ma lepszy smak i trwałą delikatną pianę) - suszony jasny ekstrakt słodowy ( zwiększa słodowy charakter piwa, dzięki czemu piwo nabiera jeszcze pełniejszego smaku)
Polepszacz polecany jest do wszystkich rodzajów piw jeśli zależy nam na podkreśleniu jego głębi i pięknego słodowego aromatu.
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych.
Jeszcze nigdy nie ważyłeś piwa ani nie robiłeś wina? Nie masz potrzebnego sprzętu? Cały niezbędny i przydatny sprzęt do produkcji piwa domowego kupisz na innych naszych aukcjach
Do sporządzenia piwa z proponowanych zestawów niezbędne będą: pojemnik fermentacyjny ok. 30l (lub szklany balon na wino), około 46 butelek do piwa 0,5l, kapslownica i kapsle lub 25 butelek PET 0,9l przydać się również może: termometr, miernik zawartości cukru (tzw. aerometr dzięki któremu łatwo określimy zawartość alkoholu w naszym piwie), miarka do cukru, myjka do butelek oraz środek dezynfekujący.
Pamiętaj !!! Na aukcji sprzedawany jest brewkit do produkcji piwa którego nazwa podana jest w tytule aukcji.
Pamiętaj !!! Piwo domowe jak każdy inny napój alkoholowy należy spożywać z umiarem. Piwa domowego nie wolno sprzedawać. Kierowanie pojazdem mechanicznym pod wpływem alkoholu jest zabronione i surowo karane.
Oświadczam że, projekt, opis aukcji oraz jej tytuł są całkowicie mojego autorstwa. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części oraz zdjęć wykorzystanych w opisie aukcji bez mojej zgody jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich. Podstawa prawna: Dz. U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz. U. 94 nr 43 poz. 170
Informacja dla pracowników Allegro: NA AUKCJI SPRZEDAWANY JEST TYLKO JEDEN RODZAJ EKSTRAKTU JEDNOZNACZNIE OKREŚLONY W TYTULE AUKCJI. Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473). Wszystkie linki/odnośniki zamieszczone w opisie aukcji są linkami kierującymi na aukcje, listę aukcji, stronę "O mnie" lub kartę komentarzy w ramach konta piwo_piweczko lub na strony partnerów alle których adresy internetowe można znaleźć na stronach serwisu Allegro. Tym samym aukcja jest zgodna z regulaminem Allegro
|
|