Bortrac B 150 g/l 10L
Nawóz formułowany do stosowania nalistnego lub doglebowego. Zaleca się stosowanie w zapobieganiu niedoboru boru oraz dla poprawy wysokości i jakości plonu.
Dawki i terminy:
Burak cukrowy, burak ćwikłowy:
Produkt można stosować jednokrotnie - w fazie 4 liści właściwych - 1-3 l/ha, lub dwukrotnie - w fazie 4-6 liści właściwych - 1 l/ha oraz przed zwarciem międzyrzędzi - 2 l/ha. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Rzepak ozimy, rzepak jary:
Produkt można stosować jednokrotnie - w fazie wzrostu pędu głównego (BBCH 31-33) - 3 l/ha, lub dwukrotnie - w fazie 4-6 liści właściwych (BBCH 13-15) - 1 l/ha, oraz w fazie wzrostu pędu głównego - 1-2 l/ha. Nie stosować w okresie kwitnienia. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Ziemniaki:
Oprysk dawką 1 l/ha tydzień po całkowitych wschodach roślin na plantacji. Przy silniejszych niedoborach zabieg powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Kukurydza:
2-3 l/ha w fazie 6 - liści właściwych. Przy silniejszych niedoborach zabieg powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Groch, fasola:
2 l/ha na rośliny wysokości 10-15 cm. Przy silniejszych niedoborach zabieg powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Kapusta, kapusta brukselska, kalafior, brokuł:
2-3 l/ha w fazie 4-6 liści właściwych. Przy silniejszych niedoborach zabieg powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Cebula:
1 l/ha przy dostatecznie rozwiniętej do przyjęcia oprysku powierzchni liści. Zabieg korzystnie jest powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Marchew:
3 l/ha na rośliny wysokości 10-15 cm lub przy dostatecznie rozwiniętej do przyjęcia oprysku powierzchni liści. Przy silniejszych niedoborach zabieg powtórzyć po 10-14 dniach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Sałata (gruntowa):
1-2 l/ha 10-14 dni po sadzeniu lub wschodach. Zalecana ilość wody: 200 l/ha.
Jabłoń, grusza:
1 l/ha w fazie różowego pąka i ponownie w czasie opadania płatków kwiatowych. 2 l/ha po zbiorach owoców ale przed rozpoczęciem żółknięcia (starzenia) liści. Zalecana ilość wody: 500-700 l/ha.
Wiśnia, czereśnia, śliwa:
1 l/ha w fazie różowego pąka. 2 l/ha po zbiorach ale przed rozpoczęciem żółknięcia (starzenia) liści. Zalecana ilość wody: 500-700 l/ha.
Truskawki (gruntowe):
2 zabiegi dawką 1 l/ha: na biały pąk i ponownie po 10-14 dniach. Ponadto korzystnie jest wykonać zabieg po zbiorach dawką 2 l/ha. Zalecana ilość wody: 200 - 400 l/ha.
|