Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bornus MIÓD PSZCZELI OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA

19-05-2014, 18:09
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 13 zł      Aktualna cena: 11 zł     
Użytkownik gawlod
numer aukcji: 4226789653
Miejscowość Mielec
Wyświetleń: 3   
Koniec: 19-05-2014 18:12:10

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1986
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem naszej aukcji jest Przedmiotem naszej aukcji jest

 

 

 

Zapraszamy! Szanowny Allegrowiczu - zapoznaj się z warunkami oraz opisem naszych aukcji 

- jeśli zalicytujesz, oznacza, że je akceptujesz!

1. Warunki płatności i koszt wysyłki  wynikają z  regulaminu allegro (termin zapłaty max. 7 dni) 

2.Z reguły sprzedajemy  przedmioty stare i używane i nie odpowiadamy za ich ukryte wady itp. Jeśli masz wątpliwości - zapytaj, poproś o dodatkowe informacje,  zdjęcia itp. Zwroty zakupionych przedmiotów używanych są możliwe jedynie w wyjątkowych i uzgodnionych obopólnie przypadkach, bez zwrotu ponownych kosztów wysyłki.

3.W przypadku przedmiotów starych i używanych nie dajemy 100% gwarancji co do autentyczności  prób, sygnatur itp. Możliwa jest natomiast  za dodatkową opłatą ekspertyza zewnętrzna  i stosowny certyfikat. 

4. Komentarze wystawiamy po obustronnie udanej transakcji po otrzymaniu komentarza od Kupującego.

Uwaga! Inne opcje przesyłki, w tym także ewentualną wysyłkę za granicę, należy uzgodnić ze sprzedającym i doliczyć stosowną kwotę.

Przy zakupie obejrzyj nasze inne aukcje. Przy dodatkowym zakupie będzie niższy koszt wysyłki. 

Nasz numer konta podany jest w powiadomieniu allegro oraz informacji menadżera sprzedaży allegro. 

Sprawdź zawsze czy jest to ten sam numer konta, a  w razie wątpliwości skontaktuj się z nami.

UWAGA! SPRZEDAJEMY IKONY  ORAZ WYKONUJEMY JE NA ZAMÓWIENIE!

Agencja Wydawnicza ,,Promocja'' 

 

39-300 Mielec, ul. Sobieskiego 1/1

e-mail: [zasłonięte]@interia.pl tel./fax 17 [zasłonięte]1498  

 

tel. kom. 602 [zasłonięte]362 lub 0602 [zasłonięte]197  

Uwaga! Zespół allegro umożliwia także zakup na raty - zapraszamy: http://poznaj.alle/raty

Przedmiotem aukcji jest:

 

Leon Bornus

MIÓD PSZCZELI OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA

 

PWRiL, Warszawa 1986, wydanie I

 

20,5 x 14,5 cm, 56 stron, stan db, drobne przetarcia i przybrudzenia

 

Polecam i zapraszam do licytacji

A/26489

 

SPIS TREŚCI
I.   Naturalne surowce miodu pszczelego ....     .....     .                5
Nektar..................                5
Wydajność miodowa  roślin      .     ....     .     .      .     .....               7
Spadź    .     .     .     .     .     .     ...     ....      .     ...     .                9
Nagromadzanie miodu przez  rodziny pszczele      .      .      .      .      .      .      .              10
Zmiany w składzie chemicznym miodu w ulu........              14
II.   Skład chemiczny miodu     .     .     .     .     .     .     .     .     .     ...     .     .   ...        16
Węglowodany    .      .      .      .      .......      ...      .      .              16
Kwasy organiczne...............              17
Mikroelementy................              18
Białka   i   aminokwasy                .     .     ;.........              19
Enzymy..................              19
Inne..................              21
III.   Fizyczne cechy miodu..............              22
Barwa           .     '...............      .              22
Zapach.................             23
Smak     ............     ......             24
Higroskopijnaść   miodu.............             24
Przewodnictwo   ciepła   ..............             26
Przewodnictwo elektryczne.............             26
Lepkość miodu......      .      .      ...      .      .      .      .      .              26
Krystalizacja......      .      .   ........             27
Pyłek   kwiatowy...............              27
IV.  Wartość  biologiczna  miodu............
Charakterystyka  ogólna.............
Wartość odżywcza  .      ........•      •      •      •
Właściwości   antybakteryjne      ,...........
Wartość   farmakologiczna.............
Składniki toksyczne miodu.............              36
V.  Przygotowanie miodu do sprzedaży..........
Udział pszczelarza w produkcji dobrego miodu .......
Przyjmowanie  miodu  w skupie      ........'•••
Magazynowanie   wstępne   .........•
Podgrzewanie   miodu   .     .......•     •     •
Cedzenie.................              *2
Standaryzacja...............•              43

Krystalizacja   sterowana.............              43
Konserwowanie  struktury  płynnej   miodu   .........              45
Miód   sproszkowany..............              46
Opakowania................              46
Magazynowanie produktu końcowego .     .     .      •      ....
Vł.  Wymagania jakościowe produktu końcowego .     ....     .     .     .              50
P               Wskaźniki  jakościowe  .     .     ....     .     .     .     .      ...     .              50
Wykrywanie  prostych zafaszowań...........              51
A.  Wykrywanie  obecności   skrobi      ..........              51
B.  Wykrywanie  obecności   syropu  ziemniaczanego......              51
C Wykrywanie   otfecnośc!   melasy..........              52
D. Wykrywanie zafałszowań sztucznym miodem .......              52
Literatura..................              53