„Człowiek jest tym, co je”
Przemysłowa produkcja żywności powoli przechodzi do historii, na skutek rosnącej świadomości konsumenta. Konsument coraz częściej stwierdza, że tylko żywność powstała w warunkach zbliżonych do jak najbardziej naturalnych spełni jego oczekiwania. Każdy z nas, niezależnie od tego co robi i czym się zajmuje zawodowo jest również konsumentem. Konsument ma prawo żądać i oczekiwać, że sprzedawana mu żywność jest bezpieczna, nieszkodliwa dla życia i zdrowia oraz niezafałszowana.
Słowem - że jest zdrowa.
Dawniej niemal każda dobra gospodyni, niezależnie od miejsca zamieszkania i statusu społecznego, musiała mieć spiżarnię, a w niej zapasy w postaci konfitur, marmolad, kompotów, warzyw kiszonych i marynowanych. Nie mogło ich zabraknąć zimową porą, kiedy o sezonowych warzywach w naturalnej postaci trzeba było zapomnieć. Dziś nie mamy tego zmartwienia, gdyż wszelkie tego typu dobra dostępne są przez cały rok. Obecnie przetwory najlepszych firm zastępują smak tych prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie owoców i warzyw bowiem produkowane są z najzdrowszych owoców i warzyw uprawianych w małych gospodarstwach i gospodarstwach ekologicznych
Miesięcznie nasze sklepy w "realu"odwiedza około 6000 świadomych
i zadowolonych klientów. Dołącz do nich.
NA TEJ AUKCJI KUPISZ :
BORÓWKĘ DO MIĘS EKO
300 g
Borówka jest drobną krzewinką, rosnącą w naszych lasach, a jej owoce to drobne czerwone kulki. Dojrzałe - bogate są w witaminy, sole mineralne i kwasy organiczne. Owoce borówki brusznicy są cennym źródłem witaminy A, C oraz soli mineralnych. Flawonoidy w nich zawarte wzmacniają ściany naczyń i zapobiegają ich łatwemu pękaniu, natomiast kwas benzoesowy ma działanie antyseptyczne. Borówka brusznica oprócz swych niepodważalnych zalet zdrowotnych jest również idealnym dodatkiem do mięs. Idealnie komponuje się z kurczakiem grillowanym czy pieczonym, indykiem jak i dziczyzną. Wegetarianie również mogą się cieszyć smakiem borówki, gdyż doskonale pasuje do serów pleśniowy czy innych przekąsek, a także deserów.
Ekologiczna borówka do mięs, serów i deserów marki RUNOLAND pochodzi wyłącznie z nieskażonych chemicznie obszarów naszego kraju. Gwarancją pozyskiwania jej owoców z czystych ekologicznie regionów jest certyfikat ekologiczny otrzymany od jednostki certyfikującej EKOGWARANCJA oraz częste kontrole jakościowe. Ekologiczną borówkę firma RUNOLOAND pozyskuje jedynie z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że borówka jest w pełni naturalna i zdrowa podobnie jak wszystkie składniki użyte do jej przyrządzenia.
WYSTAWIAM FAKTURĘ LUB PARAGON