BODUM Żeliwny wok z piękną stalową pokrywą - solidną i konkretną , ponadto uchwyty w woku są praktyczne i solidne, co ułatwia korzystanie i przenoszenie woka, a ponadto prezentuje się niesamowicie !!!!
Żeliwo , z którego wykonany jest wok doskonale przewodzi ciepło, a zarazem długo je kumuluje. Zapewnia to długotrwałe i optymalne utrzymanie odpowiedniej temperatury, potrzebnej do właściwej obróbki produktów. Dobra kumulacja ciepła jaką posiada żeliwo pozwala utrzymać temperaturę potraw długo po ich przygotowaniu. Jest to zarazem gwarancja, że serwowane potraw będą naprawdę gorące.Żeliwo rozgrzewa się też do bardzo wysokich temperatur, co w efekcie poprawia walory smakowe przygotowanych potraw.Nic, tak nie smakuje jak potrawy przygotowane w żeliwnych naczyniach.
Idealnie wyprofilowane ścianki woka żeliwnego z nieprzywierającą powierzchnią odporną na zarysowania, ułatwiają obróbkę przygotowywanych potraw.