Boczniaki sterylizowane w małych, detalicznych opakowaniach.
Idealne do makaronów, zapiekanek, tostów, pizzy. Znajdują również zastosowanie do sosów,zup, naleśników, devolay, pierogów.
AUKCJA DOTYCZY : BOCZNIAKÓW KROJONYCH, W ZALEWIE NATURALNEJ.
Opakowanie zawiera porcję obiadową 370 g (300 g). Bez konserwantów, długi okres przechowywania. Woreczki można przechowywać między mąką i cukrem :)
Po otwarciu w lodówce.
"Grzybowe Przysmaki" to gotowy do spożycia produkt. Można go doprawić według własnych upodobań smakowych, drobniej pokroić i łączyć w dowolne dania. Jedyne ograniczenie to fantazja kucharza.
Boczniaki pakowane w woreczki hermetycznie zamykane
Produkty w woreczkach a puszka
- łatwe w przechowywaniu
- łatwe w transporcie
- nie wymagają chłodzenia
- długi okres trwałości nowa partia ważna do 2014/2015 r !
Dzięki funkcjonalnemu opakowaniu oraz procesowi sterylizacji, któremu poddawane są boczniaki, mogą być przechowywane bez chłodni nawet przez kilka lat. Są odporne na słońce i wysokie
temperatury.
Za sprawą sterylizacji nawet po wyjątkowo długim przechowywaniu zachowują świeżość oraz doskonałe walory smakowe i estetyczne. Boczniaki sterylizowane to idealne rozwiązanie dla gastronomii.
Boczniak - w krajach zachodnich uznawany jest za żywność ekologiczną. Owocniki boczniaka to dobre źródło miedzi. Boczniak, o naturze neutralnej i słodkim smaku, ma bezpośredni wpływ na żołądek i jelito grube. Przypisywana mu jest właściwość chłodzenia krwi, powstrzymywania krwawień, zapobiegania skrzepom. Owocniki boczniaka przechowuje się zwykle po obcięciu trzonów, ale boczniaka mikołajkowego można spożywać w całości, ponieważ mają miękkie i smaczne trzony.
Przepisy na facebook'u
Zapraszamy do współpracy obiekty gastronomiczne :
restauracje, bary, hotele oraz sklepy, hurtownie...
ZOBACZ NASZ SKLEP
|