Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Bobik gotowany z cieciorką 400g Jasmeen

30-09-2014, 2:15
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 3 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 3 zł     
Użytkownik maghreb2
numer aukcji: 4563626395
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 3    Zostało sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 28   
Koniec: 30-09-2014 02:12:07
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Le


ODBIÓR OSOBISTY :

Ul. Towarowa 30

00 – 839 Warszawa

PN. – PT. 8.00 – 16.00

 

Mail : [zasłonięte]@maghreb-unifood.pl

Tel : 504 201 296


Kurier :

paczka do 30 kg = 16,00

 

 



PRZELEW TRADYCYJNY :

ING O.W WARSZAWA

69 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0540090 [zasłonięte] 770147

ING

 

 

KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ 
PŁACISZ TYLKO RAZ!!!
 

Bobik gotowany z cieciorką 400g Jasmeen

Kraj pochodzenia: Liban

Waga: 400g

Waga po odsączeniu: 240g

 

 

Bobik i cieciorka to popularne warzywa, których nie może zabraknąć w kuchni orientalnej.

Bobik (Fava) rośnie dziko w północnej Afryce i w Iranie. Kształt ma podobny do popularnego  w Polsce bobu, ale jest o połowę mniejszy.  W krajach Orientu nazywany „mięsem ubogich” ponieważ jest bardzo treściwy i zawiera więcej masy białkowej niż mięso. Bobik stanowi tam podstawę diety warzywnej, łagodnej dla układu pokarmowego – wysokobiałkowej, o dużej zawartości błonnika. Bobik ma długą historię uprawy – w krajach basenu Morza Śródziemnego był uprawiany już w neolicie. Nasiona bobu odnaleziono nawet w ruinach Troi.

Cieciorka – drugi składnik mieszanki warzywnej – to także roślina strączkowa. Ziarna przypominają groch zarówno smakiem jaki i kształtem. Pomimo, że pochodzi z zachodniej Azji jest bardzo popularna na Bliskim Wschodzie. W krajach arabskich, na południu Europy jest dodawana do wielu potraw, często stanowi podstawę pożywienia. Cieciorka była także stosowana w kuchni staropolskiej. Warto stosować ją w kuchni ponieważ jest lepiej strawna niż fasola

 

 


Możliwość negocjacji ceny przy dużych ilościach.