Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Birkowie od kuchni

19-01-2012, 22:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 48 zł     
Użytkownik slawi1955
numer aukcji: 2001853362
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 7   
Koniec: 15-01-2012 12:54:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
Birkowie od kuchni
Stefan Birek , Konrad Birek


Wydawnictwo G+J Gruner+Jahr 2010
210 x 190
str. 256
oprawa twarda, książka nowa

Uczestnik i juror wielu konkursów kulinarnych. Organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" odbywającego się w Domu Polonii w Pułtusku. Wykształcił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym własnych synów. Prezenter kulinarny w programie telewizyjnym "Kawa Czy Herbata". Wolny czas, którego nie ma zbyt wiele, spędza na łonie przyrody. Często podróżuje, by móc podpatrywać kulinarne zwyczaje innych narodów.
Konrad Birek

Zamiłowanie do gotowania zaszczepił w nim ojciec, Stefan Birek, ale w domu gotował głównie z mamą - dlatego tak bardzo ceni kuchnię domową. Jak wielu szefów kuchni ukończył warszawskie technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej. Pierwsze zawodowe praktyki odbył w warszawskim Marriott, a kolejne dwa lata spędził w hotelu Jan III Sobieski u boku Roberta Sowy. To właśnie pod okiem mistrza Sowy odniósł swoje pierwsze zawodowe sukcesy - m.in. w 2002 roku wygrał konkurs Polish Prestige Hotels o tytuł Profesjonalisty Roku. Kolejne dwa lata spędził na brytyjskiej wyspie Jersey. Pracował tam jako chef de partie w restauracji oraz jako zastępca szefa kuchni w hotelu sieci Best Western. Wzbogacony o nowe doświadczenia postanowił powrócić do Polski i w roku 2005 pojawił się ponownie w kuchni hotelu Jan III Sobieski, gdzie w latach 2[zasłonięte]006-20 r. pracował na stanowisku chef de partie. Za swoje największe kulinarne autorytety uważa Ojca i Roberta Sowę, którzy zawsze służą mu radą i pomocą.


Birkowie od kuchni