Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie.
OK
Polityka Prywatności
Zaakceptuj i zamknij X
DARMOWE ARCHIWUM ALLE
Strona główna
Kategorie
Kontakt
Szukaj:
Archiwum Alle
>
RTV i AGD
>
AGD drobne
>
Do kuchni
>
Suszarki do grzybów i owoców
BIOWIN Suszarka do żywności 13,5L 5 sit SE1
23-06-2014, 16:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz:
109
zł
Użytkownik
Piotrek_331
numer aukcji:
4271541690
Miejscowość
Warszawa
Wyświetleń:
21
Koniec:
23-06-2014, 15:49
Dodatkowe informacje:
Stan:
Nowy
Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie.
Piotrek_331 - Wszystko do ogrodu i nie tylko
O mnie
Aukcje
Komentarze
Zadaj pytanie
Do ulubionych
KONTAKT
TEL:
022
[zasłonięte]
612-98
FAX:
022
[zasłonięte]
673-52
TEL KOM:
0-509-
[zasłonięte]
-957
E-MAIL:
piotrek_
[zasłonięte]
@o2.pl
PŁATNOŚCI
PRZELEW
Kurier Siódemka
KOSZTY W TABELI
ZA POBRANIEM
Kurier Siódemka
KOSZTY W TABELI
NUMER KONTA
688
[zasłonięte]
103620
[zasłonięte]
06055
[zasłonięte]
001
ODBIÓR OSOBISTY ZAKUPIONYCH TOWARÓW
MOŻLIWY POD ADRESEM:
CENTRUM OGRODNICZE
UL: INSTRUKTORSKA 27/29
WARSZAWA REMBERTÓW (NOWY)
PROFESJONALNY
SPRZEDAWCA
ARTYKUŁÓW
OGRODNICZYCH
WITAMY PAŃSTWA
NA
AUKCJACH UŻYTKOWNIKA
Piotrek_331
PROFESJONALNY SPRZEDAWCA
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA
REWELACYJNE MARKOWE PRODUKTY W BARDZO
ATRAKCYJNYCH CENACH
!!!ZAUFAŁO MI JUŻ WIELU ALLEGROWICZÓW DOŁĄCZ DO NICH!!!
!!!100% SATYSFAKCJI!!!
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA DOŁĄCZAMY PARAGON.
LUB NA ŻYCZENIE KLIENTA WYSTAWIAMY FAKTURY VAT
(W PRZYPADKU FAKTURY PROSZĘ O MAILA PO WYGRANIU AUKCJI)
!!!ORYGINALNE ARTYKUŁY W OKAZYJNEJ CENIE!!!
Dodatkowe informacje pod e-mail-em i numerami telefonu:
e-mail:
piotrek_
[zasłonięte]
@o2.pl
tel 022
[zasłonięte]
612-98
tel kom 0-509-
[zasłonięte]
-957
OPIS PRODUKTU:
Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.
Budowa Suszarki
1. Zabudowana spirala grzejna.
2. Komplet 5 sit
3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem
Użytkowanie
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha.
UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda.
Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.
Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.
Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
-Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h
WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
Szerokość produktu:
32cm
Głębokość produktu:
32cm
Wysokość produktu:
32cm
ODBIÓR OSOBISTY 0ZŁ
JEST MOŻLIWY W NASZYM
CENTRUM OGRODNICZYM
WARSZAWA-REMBERTÓW (NOWY)
UL.INSTRUKTORSKA 27/29
CZYNNE :
Poniedziałek - Sobota 9-17
Niedziela 10-15
DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZEJ AUKCJI I ZAPRASZAMY PONOWNIE
WYBIERZ NAJLEPSZĄ OFERTĘ
!!!UDANYCH ZAKUPÓW!!!
Design by
Adrian Kościński