Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIOWIN Suszarka do żywności 13,5L 5 sit SE1

23-02-2014, 15:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 109 zł     
Użytkownik Piotrek_331
numer aukcji: 3915330666
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 14   
Koniec: 23-02-2014 15:49:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Piotrek_331 - Wszystko do ogrodu i nie tylko

KONTAKT

TEL: 022[zasłonięte]612-98
FAX: 022[zasłonięte]673-52
TEL KOM: 0-509-[zasłonięte]-957

E-MAIL: piotrek_[zasłonięte]@o2.pl

PŁATNOŚCI


 

PRZELEW

Kurier  Siódemka
KOSZTY W TABELI

ZA POBRANIEM
Kurier Siódemka
KOSZTY W TABELI

NUMER KONTA
688[zasłonięte]103620[zasłonięte]06055[zasłonięte]001


ODBIÓR OSOBISTY ZAKUPIONYCH TOWARÓW
MOŻLIWY POD ADRESEM:

CENTRUM OGRODNICZE
UL: INSTRUKTORSKA 27/29
WARSZAWA REMBERTÓW (NOWY)
PROFESJONALNY
 
                  SPRZEDAWCA
 
                                   ARTYKUŁÓW

                                        OGRODNICZYCH


WITAMY PAŃSTWA NA
AUKCJACH UŻYTKOWNIKA
Piotrek_331
PROFESJONALNY SPRZEDAWCA
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA
REWELACYJNE MARKOWE PRODUKTY W BARDZO
 ATRAKCYJNYCH CENACH

 
  
!!!ZAUFAŁO MI JUŻ WIELU ALLEGROWICZÓW DOŁĄCZ DO NICH!!!
  
!!!100% SATYSFAKCJI!!!
  
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA DOŁĄCZAMY PARAGON.
LUB NA ŻYCZENIE KLIENTA WYSTAWIAMY FAKTURY VAT
(W PRZYPADKU FAKTURY PROSZĘ O MAILA PO WYGRANIU AUKCJI)

 

!!!ORYGINALNE ARTYKUŁY W OKAZYJNEJ CENIE!!!
 
Dodatkowe informacje pod e-mail-em i numerami telefonu:
 
tel 022[zasłonięte]612-98
tel kom 0-509-[zasłonięte]-957
 
OPIS PRODUKTU:
 
  
  Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.


Budowa Suszarki
1. Zabudowana spirala grzejna.
2. Komplet 5 sit
3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem

Użytkowanie
Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.
Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.
Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW
Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas
-Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
-Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
-Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
-Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
-Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
-Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
-Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
-Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
-Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
-Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
-Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
-Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
-Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
-Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
-Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
-Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
-Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
-Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
-Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
-Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
-Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
-Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
-Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
-Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW
-Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
-Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
-Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
-Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
-Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
-Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
-Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
-Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
-Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
-Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
-Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
-Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
-żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

Szerokość produktu: 32cm
Głębokość produktu: 32cm
Wysokość produktu: 32cm

ODBIÓR OSOBISTY 0ZŁ JEST MOŻLIWY W NASZYM
CENTRUM OGRODNICZYM
WARSZAWA-REMBERTÓW (NOWY)
UL.INSTRUKTORSKA 27/29

CZYNNE :
Poniedziałek - Sobota 9-17
Niedziela 10-15

DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZEJ AUKCJI I ZAPRASZAMY PONOWNIE
WYBIERZ NAJLEPSZĄ OFERTĘ

!!!UDANYCH ZAKUPÓW!!!


BIOWIN Suszarka do żywności 13,5L  5 sit SE1

Design by Adrian Kościński