Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biowin SE1 Suszarka do grzybów owoców warzyw

30-06-2015, 17:45
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 82.90 zł     
Użytkownik piotrjago
numer aukcji: 5141623619
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 61   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj w sklepie Yago24 na Allegro!


Sprzedajemy nowe suszarki do żywności firmy Biowin


Model: SE1


Gwarancja: 2 lata



Sprzedaż prowadzona jest przez firmę YAGO 24.


yago logo

yago24 super sprzedawca allegro logo

Zawsze otrzymujesz paragon lub na życzenie fakturę VAT

Możliwość osobistego odbioru i obejrzenia w sklepie w W-wie

Dostawa kurierem K-EX

Tel. 022 [zasłonięte] 14, 0608 [zasłonięte] 890

[zasłonięte]@yago24.com

Adres sklepu:
YAGO 24
ul. Piaskowa 3
01-067 Warszawa

pon.- pt. 10:00 - 18:00, sob. 10:00 - 15:00

Ul. Piaskowa 3 - niedaleko Arkadii i Ronda Zgrupowania Radosław (dawne Rondo Babka).

Zobacz, jak do nas trafić na stronie O mnie

Uwaga! Podany adres służy do korespondencji oraz odbiorów osobistych, nie są to dane do przelewu!
Pamiętaj! Przed przyjazdem po odbiór lub na obejrzenie towaru koniecznie przedtem skontaktuj się z nami!
W sklepie przyjmujemy płatność gotówką lub przelewem, nie akceptujemy kart płatniczych.

Wejdź na stronę O mnie, aby poznać zasady transakcji oraz dowiedzieć się, jak szybko sfinalizować transakcję. Dokonanie zakupu na tej aukcji jest równoznaczne z akceptacją zasad zawartych na stronie "O mnie".







Biowin SE1 - Suszarka do żywności

Suszenie produktów spożywczych jest doskonałą metodą konserwacji przy zachowaniu ich naturalnych walorów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe.

Budowa Suszarki

  1. Zabudowana spirala grzejna.
  2. Komplet 5 sit
  3. Pokrywa z regulowanymi otworami wentylacyjnymi
  4. Przewód zasilający z wtyczką i włącznikiem


Użytkowanie

Przed przystąpieniem do suszenia należy umyć produkty, następnie wytrzeć do sucha. UWAGA: Nie kłaść sit z produktami nad spirala grzejną, jeśli znajduje się w nich woda. Podzielić produkty na mniejsze części lub plasterki w taki sposób, aby móc ułożyć je swobodnie na sitach. Czas suszenia produktów zależy od grubości kawałków. Jeśli produkty na niektórych warstwach są mniej wysuszone można zamienić sita kolejnością, w ten sposób, aby sita z mniej wysuszonymi produktami znalazły się na dole bliżej spirali grzejnej. Niektóre owoce posiadają naturalną warstwę ochronną, które spowalnia proces suszenia. W takim przypadku, aby skrócić czas suszenia zaleca się wrzucić produkty do gorącej wody i zagotować przez 1-2 minuty, następnie zanurzyć w zimnej wodzie, odcedzić i dokładnie osuszyć.

  • Napełnione produktami sita ustawić nad spiralą grzejną i przykryć pokrywą.
  • Ustawić otwory wentylacyjne w pokrywie w zależności od pożądanego stopnia przewietrzania.
  • Włączyć suszarkę, urządzenie pracuje z mocą 125W.
  • Po wysuszeniu produktów wyłączyć suszarkę i odczekać aż produkty ostygną, następnie przełożyć do pojemnika, w którym będą przechowywane. Podgrzane powietrze przechodząc przez sita powoduje odparowanie wody z suszonych produktów. Czas suszenia zależny jest od zawartości wody w produktach i ich rozdrobnienia, np. jabłka proponujemy suszyć w plastrach nie grubszych niż 5mm. W trakcie suszenia zalecamy, co pewien czas zamieniać sita miejscami dla uzyskania równomiernego suszenia produktów. Suszenie produktów wodnistych, takich jak: śliwki, winogrona, czy mokre grzyby wymaga znacznie dłuższego czasu.

WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW

Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas

  • Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h
  • Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h
  • Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h
  • Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h
  • Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h
  • Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h
  • Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h
  • Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h
  • Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h
  • Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h
  • Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h
  • Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h
  • Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h
  • Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h
  • Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h
  • Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h
  • Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h
  • Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h
  • Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h
  • Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h
  • Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h
  • Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h
  • Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h
  • Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h


WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW

  • Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h
  • Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h
  • Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h
  • Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h
  • Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h
  • Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h
  • Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h
  • Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h
  • Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h
  • Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h
  • Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h
  • Żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h
Gwarancja: 24 miesiące


Kliknij tutaj aby obejrzeć inne nasze aukcje!


YAGO baner


Wpłaty przyjmujemy na konta w bankach:

yago24 mbankyago24 inteligo


Kod aukcji YAGO24: ppp146yago