Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIOWIN Multimierz pomiar stężenia cukru alkoholu

23-02-2014, 11:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 10.99 zł     
Użytkownik Piotrek_331
numer aukcji: 3914489987
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 50    Wyświetleń: 32   
Koniec: 23-02-2014 11:13:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Piotrek_331 - Wszystko do ogrodu i nie tylko

KONTAKT

TEL: 022[zasłonięte]612-98
FAX: 022[zasłonięte]673-52
TEL KOM: 0-509-[zasłonięte]-957

E-MAIL: piotrek_[zasłonięte]@o2.pl

PŁATNOŚCI


 

PRZELEW

Kurier  Siódemka
KOSZTY W TABELI

ZA POBRANIEM
Kurier Siódemka
KOSZTY W TABELI

NUMER KONTA
688[zasłonięte]103620[zasłonięte]06055[zasłonięte]001


ODBIÓR OSOBISTY ZAKUPIONYCH TOWARÓW
MOŻLIWY POD ADRESEM:

CENTRUM OGRODNICZE
UL: INSTRUKTORSKA 27/29
WARSZAWA REMBERTÓW (NOWY)
PROFESJONALNY
 
                  SPRZEDAWCA
 
                                   ARTYKUŁÓW

                                        OGRODNICZYCH


WITAMY PAŃSTWA NA
AUKCJACH UŻYTKOWNIKA
Piotrek_331
PROFESJONALNY SPRZEDAWCA
BŁYSKAWICZNA WYSYŁKA
REWELACYJNE MARKOWE PRODUKTY W BARDZO
 ATRAKCYJNYCH CENACH

 
  
!!!ZAUFAŁO MI JUŻ WIELU ALLEGROWICZÓW DOŁĄCZ DO NICH!!!
  
!!!100% SATYSFAKCJI!!!
  
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA DOŁĄCZAMY PARAGON.
LUB NA ŻYCZENIE KLIENTA WYSTAWIAMY FAKTURY VAT
(W PRZYPADKU FAKTURY PROSZĘ O MAILA PO WYGRANIU AUKCJI)

 
!!!ORYGINALNE ARTYKUŁY W OKAZYJNEJ CENIE!!!
 
Dodatkowe informacje pod e-mail-em i numerami telefonu:
 
tel 022[zasłonięte]612-98
tel kom 0-509-[zasłonięte]-957
 
OPIS PRODUKTU:
 
  
 

Multimierz - pomiar stężenia cukru i pot. alkoholu

 

 

Wskaźnik służący do pomiaru stężenia cukru w moszczu lub brzeczce piwnej wyrażonego w g/l lub w stopniach Ballinga oraz do określenia potencjalnej zawartości alkoholu w winie lub piwie (%).
Jeden stopień Ballinga (1°Blg) odpowiada w przybliżeniu 10g cukru w 1l soku (moszczu).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.

GŁÓWNE ELEMENY MIERNIKA
- pływak (areometr) z naniesionymi trzema skalami (dla stężenia cukru g/l oraz w stopniach Blg); oraz potencjalnej zawartości alkoholu w %,

- probówka - do przeprowadzenia pomiaru,

BADANIE MOSZCZU
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić do 2/3 wysokości analizowanym moszczem lub brzeczką piwną. Płyn nie powinien zawierać cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie, nie dotykał dna i ścianek probówki.
Przykład:
Załóżmy, że odczyt wyniósł dla badanego moszczu 20 stopni Blg, co odpowiada zawartości 200g/l cukru i oznacza, że potencjalna zawartość alkoholu w winie wynosić będzie 9,6 %.


UWAGA:
Dla ułatwienia, na skali zaznaczono różnymi kolorami zakresy początkowych stężeń cukru w moszczu, dla różnego rodzaju win, które chcemy otrzymać:
- obszar bordowy (22 - 25 Blg°) - wina deserowe (słodkie),
- obszar żółty (15 - 22 Blg°) - wina stołowe (wytrawne),
Dla prawidłowego przebiegu fermentacji ważnym jest by stężenie cukru przed jej rozpoczęciem NIE przekroczyło22 do 25 Blg°. Jeżeli preferujesz wina bardzo słodkie dodawaj cukier w kilku porcjach np.: w 1, 5 i 12-tym dniu fermentacji. Wino można również dosłodzić po zakończeniu fermentacji.

BADANIE BRZECZKI PIWNEJ
Pomiaru zawartości cukru w brzeczce piwnej dokonuje się w analogiczny sposób jak dla nastawu wina. Na skali zaznaczono zakres zalecanych początkowych stężeń cukru w brzeczce kolorem bursztynowym (8 - 10 Blg°). Fermentację brzeczki piwnej uznaje się za zakończoną gdy odczyt mieści się w przedziale oznaczonym kolorem zielonym (0 - 2 Blg°).

Szerokość : 2cm
Wysokość : 25cm
ODBIÓR OSOBISTY 0ZŁ JEST MOŻLIWY W NASZYM
CENTRUM OGRODNICZYM
WARSZAWA-REMBERTÓW (NOWY)
UL.INSTRUKTORSKA 27/29

CZYNNE :
Poniedziałek - Sobota 9-17
Niedziela 10-15

DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZEJ AUKCJI I ZAPRASZAMY PONOWNIE
WYBIERZ NAJLEPSZĄ OFERTĘ

!!!UDANYCH ZAKUPÓW!!!


BIOWIN Multimierz  pomiar stężenia cukru  alkoholu

Design by Adrian Kościński