Drożdże gorzelnicze TURBO YEAST
do szybkiej i czystej fermentacji
BIOWIN
Uzyskują stężenie alkoholu do 20% w ciągu 7 dni
Drożdże do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą byc używane nie tylko do nastawów cukrowych, ale i do zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków i melasy.
Przygotowanie nastawu:
-
W naczyniu rozpuścić 6 - 8 kg cukru w 8 litrach przegotowanej, gorącej wod, całość dokładnie wymieszać
-
Po wystudzeniu przelać płyn do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego
-
Uzupełnić wodą do 25 litrów
-
Dodać saszetkę drożdży Turbo i dokładnie wymieszać
-
Podłączyć rurkę fermentacyjną i pozostawić do fermentacji w temperaturze 20 - 30o C na okres 2 - 7 dni.
Wydajność:
-
14% - nastaw z 6 kg cukru, temperatura 30o C, okres fermantacji 2 dni
-
16% - nastaw z 7 kg cukru, temperatura 30o C, okres fermantacji 2 - 3 dni
-
18% - nastaw z 8 kg cukru, temperatura 30o C, okres fermantacji 4 - 5 dni
-
do 20% - nastaw z 8 kg cukru, temperatura 30o C, okres fermantacji 7 dni