Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biowin Drożdże gorzelnicze Turbo 72h

23-12-2014, 7:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 9 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 4881144988
Miejscowość Chorzów
Wyświetleń: 6   
Koniec: 23-12-2014 07:38:56
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyślij wiadomość

Tel.kom. 784[zasłonięte]585

Kurier 20 PLN

Kurier pobranie 26 PLN

Odbiór osobisty 0 PLN

Poczta Polska 4 PLN

Paczkomaty 9 PLN

Numer 77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 749153

Bank mBank

1. Nie jesteś zainteresowany zakupem- nie licytuj. Nie ma możliwości rezygnacji z oferty kup - teraz.
2. Proszę o prowadzenie ciągłości korespondencji ( najlepiej w formie "odpowiedz nadawcy") oraz podpisywanie swojej korespondencji
NICKIEM z Allegro
3. Przy wpłacie bezpośrednio na konto koniecznie proszę wpisać swój NICK z Allegro oraz numer aukcji , w przeciwnym razie może się opóźnić przesyłka a w skrajnych wypadkach nie dotrze do adresata.
3.Na wpłatę czekam do 10 dni od momentu sprzedaży. Po tym czasie wystawiam adekwatny komentarz i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.
4.Termin realizacji zamówienia : wszystkie zamówienia złożone danego dnia do godziny 12,00 są realizowane w tym samym dniu ( nie dotyczy sobót, niedziel i dni świątecznych) . UWAGA!!! Warunkiem realizacji zamówienia jest wpływ należności za wylicytowany towar na moje konto lub wybranie formy zapłaty "za pobraniem" .
5. Wysyłka jest realizowana za pośrednictwem firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej w zależności od wybranej przez klienta opcji. UWAGA!!! Przesyłkę listową ekonomiczną , lub ekonomiczną priorytetową ( zwykła, nie polecona) wysyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego!!!. Takie przesyłki nie są rejestrowane i Poczta Polska nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności, tym samym nie ma możliwości złożenia reklamacji. Koszty wysyłki są podane przy każdej aukcji. Koszty podane przy aukcji są zawsze ustalone dla jednej sztuki towaru, chyba, że na aukcji pisze inaczej. W przypadku zakupu kilku sztuk proszę o maila z zapytaniem o koszty wysyłki.

Towar dostarczamy również przez paczkomaty, które umożliwiają Państwu dogodny obiór w wybranym punkcie 24 godziny na dobę.Paczka dociera w ciągu dwóch dni roboczych od nadania.Mogą Państwo znaleźć najbliższy dla Państwa paczkomat na stronie paczkomaty.pl

6. Odbiór osobisty w godzinach pracy sklepu
"Centrum Warzenia Domowego Piwa"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
poniedziałek 10-17
wtorek 10-17
środa 8-15
czwartek 10-17
piątek 10-17
sobota 8-12.
7.Do każdego zakupu dołączony jest paragon lub na życzenie Faktura Vat.
8. Jako sprzedający wystawiam komentarz zawsze po wystawieniu komentarza przez kupującego.
9. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu rozwiania wątpliwości.
10. Nie odpowiadam na sms-y.
Koniecznie zobacz stronę "O mnie" tam zawsze znajdziesz aktualne informacje.
POZDRAWIAM piwo_piweczko

Biowin Drożdże gorzelnicze Turbo 72h, 120 g
15% czystego alkoholu w 3 dni!

Instrukcja na 25 litrów:
[1] W plastikowym pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 6-6,5 kg cukru* w 6 litrach gorącej, przegotowanej wody (objętość roztworu zwiększy się do 9,6 – 9,9 litra).
[2] Uzupełnić zimną wodą do 25 l.
[3] Po wystudzeniu roztworu do temp. 30-35oC dodać drożdże Turbo i bardzo starannie wymieszać.
[4] Całość poddać fermentacji w temperaturze 22-29oC w ciągu 3 dni.
Przy nastawie 6,5 kg cukru otrzymuje się 15% czystego alkoholu.
Uwaga:
Fermentacja przebiega burzliwie.

Skład:
drożdże gorzelnicze, pożywka mineralna, witamina B1.
Drożdże Turbo mogą być używane do fermentacji nie tylko sacharozy ale i zacierów z kukurydzy, jęczmienia, żyta, pszenicy, ziemniaków oraz melasy.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 120 g

!!! UWAGA dotycząca wszystkich szybkich drożdży !!!

* Przy fermentacji w balonie nie używać rurki
fermentacyjnej ani korka.
* Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych
nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
* Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych
gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L
wody min.30L fermentator.
* Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C
(drożdże przestaną pracować).)

Coobra 6 Magnum - duże nastawy

Zawartość saszetki: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

objętość Ilość Ilość Ilość temp. przy optymalna
nastawu Wody Cukru Opakowań starcie temperatura
25 litrów 21 litrów - 30°C 6kg cukru 1xCoobra6 25°C 20°C - 30°C
200 litrów 170 litrów - 20°C 48kg cukru 8xCoobra6 20°C 10°C - 25°C
500 litrów 425 litrów - 20°C 120kg cukru 15xCoobra6 15°C 10°C - 20°C



Coobra 7

Zawartość saszetki: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C.
Coobra 8
Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
Coobra 48

Nowa mieszanka, możliwa fermentacja do 21%

Coobra 48 to nowa i niezwykle skuteczna mieszanka drożdży, pożywki i mikroelementów, cechująca się niezwykle wydajną „pracą”:

6kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 48H – do 14%

8kg cukru w nastawie – czas fermentacji około 120H – do 19%

Aby fermentacja mogła dojść do 21% z 9kg cukru, temperatura fermentacji musi cały czas utrzymywać się pomiędzy 18-240C, należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne. Czas fermentacji w tym przypadku to 7-10 dni. Najlepsze efekty uzyskamy używając 10kg glukozy zamiast cukru.

Coobra Mega Pack

Jedno opakowanie przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego:

* 25kg cukru białego
lub
* 28kg glukozy

Skład: 390g netto, drożdże, pożywka i mikroelementy.

Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody. Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L. Do nastawu o temperaturze 250C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy.
Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-280C.
Tolerancja alkoholu do 18%.
Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 4-6 dni.

Drożdże T3 - Mocne


Zawartość saszetki: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-25°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-25°C.

Drożdże T48
Extra “mocne” i specjalnie stworzone drożdże, do dwóch typów fermentacji:
* 14% w 2 dni - rozpuścić 6kg cukru w 21l wody
* 20% w 5 dni - rozpuścić 8kg cukru w 21l wody
Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać przez ok. 1 min. fermentować w temp. 20 - 30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
Zawartość: drożdże+pożywka+witaminy oraz mikroelementy
Coobra TURBO CLEAR 24h

Szybki środek klarujący COOBRA Turbo Clear 24h

1 opakowanie wystarcza na 25L nastawu

Profesjonalny dwuskładnikowy środek klarujący znanej i cenionej firmy COOBRA. Idealny do różnego rodzaju nastawów wina czy zacierów.

Instrukcja użycia COOBRA Turbo Clear

Po zakończeniu fermentacji należy zlać nastaw znad osadu do czystego pojemnika. Przez chwilę zaleca się mieszać nastawem by pozbyć się dwutlenku węgla. Najpierw dodajemy saszetkę oznaczoną symbolem „1” i dokładnie mieszamy. Po upływie około 1 godziny dodajemy saszetkę „2” i ponownie delikatnie mieszamy.

SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Alcotec 24 TurboKlar
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość na ok 25l.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki A całość dokładnie wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie dodać zawartość saszetki B i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
Węgiel Kokosowy STORMS 0.75 kg - obj. 1,7 l

Objętość: 1,7l
Waga opakowania: 0,82 kg
Wielkość (granulacja): 0,40 - 0,85 mm
Absorpcja: 1150 m2/g

Węgiel ten służy do filtracji destylatów - efektem jest znakomicie czysty produkt, zarówno w smaku jak i zapachu.
Działanie:
* eliminowanie mikro-zanieczyszczeń,
* odbarwianie alkoholu,
* usuwanie nieprzyjemnego zapachu,
* skuteczna absorpcja fenoli, tłuszczy czy białek.
Węgiel może zostać użyty także do przefiltrowywania wody.

Coobra węgiel aktywny- obj.1,7L
Jeden z najlepszych dostępnych węgli aktywnych na rynku do zastosowań w domowym przemyśle spożywczym - spirytusowym. Główną zaletą tego węgla jest skuteczna absorpcja fenoli , tłuszczy , białek , usuwanie mikro zanieczyszczeń, odbarwianie alkoholu oraz w przypadku "obcego" zapachu jego eliminację . Dzięki zastosowaniu węgla poprawia się smak destylatu , wódki poprzez wyeliminowanie efektu "ostrości " .
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Piwa Domowego"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
Uwagi i instrukcja dytyczące węgla aktywnego
* Najlepiej jest stosować węgiel, gdy zawartość alkoholu nie przekracza 45% - im wyżej, tym zanieczyszczenia w destylacie będzie ciężej oddzielić.
* Zachować jak najniższą temperaturę cieczy - wskazane jest jej uprzednie zmrożenie w zamrażarce - po to, aby adsorpcja zanieczyszczeń z węglem była jak najwyższa).
* Węgiel zalać (przepłukać) 2-3krotnie wrzątkiem przez sitko - po tym prostym "zabiegu" nadaje się bezpośrednio do wsypania do tuby filtracyjnej, a następnie można zacząć filtrację alkoholu.
* Zużyty węgiel charakteryzuje się gorszym smakiem filtrowanego destylatu - jeżeli przestanie nas satysfakcjonować, należy dosypać porcję świeżego węgla.
* Jeżeli nie posiadamy tuby filtracyjnej wystarczy zwykły słój do którego należy wlać spirytus oraz odpowiadającą mu porcję węgla (przyjmuje się, że do oczyszczenia 1 litra spirytusu potrzeba 50g węgla aktywnego), a następnie odstawić na okres kilku dni w ciemne miejsce, co jakiś czas potrząsając. Minusem tej metody jest jej czasochłonność, natomiast efekt końcowy jest identyczny, gdybyśmy użyli tuby filtracyjnej.
* Węgiel nie jest jednorazowego użytku - można go używać wielokrotnie, aż do przefiltrowania maksymalnej ilości destylatu przewidzianej dla 1 opakowania!
* 1 opakowanie węgla starcza na przefiltrowanie około 50l destylatu - są to około 3 napełnienia cylindra (przez jedno napełnienie oczyścimy od 10 do 15l destylatu, choć nierzadkie są przypadki filtracji od 20 do 30l)
.
Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE
Pokaż wszystkie aukcje