Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biowin Coopers IPA Indian Pale Ale koncentrat

09-03-2015, 17:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 56.90 zł     
Użytkownik piotrjago
numer aukcji: 5069387564
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 12   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj w sklepie Yago24 na Allegro!


Sprzedajemy nowe koncentraty do piwa firmy Biowin Coopers


Model: IPA (India Pale Ale)

 


Gwarancja: 2 lata

 


 


Sprzedaż prowadzona jest przez firmę YAGO 24.


yago logo

yago24 super sprzedawca allegro logo

Zawsze otrzymujesz paragon lub na życzenie fakturę VAT

Możliwość osobistego odbioru i obejrzenia w sklepie w W-wie

Dostawa kurierem K-EX

Tel. 022 [zasłonięte] 14, 0608 [zasłonięte] 890

[zasłonięte]@yago24.com

Adres sklepu:
YAGO 24
ul. Piaskowa 3
01-067 Warszawa

pon.- pt. 10:00 - 18:00, sob. 10:00 - 15:00

Ul. Piaskowa 3 - niedaleko Arkadii i Ronda Zgrupowania Radosław (dawne Rondo Babka).

Zobacz, jak do nas trafić na stronie O mnie

Uwaga! Podany adres służy do korespondencji oraz odbiorów osobistych, nie są to dane do przelewu!
Pamiętaj! Przed przyjazdem po odbiór lub na obejrzenie towaru koniecznie przedtem skontaktuj się z nami!
W sklepie przyjmujemy płatność gotówką lub przelewem, nie akceptujemy kart płatniczych.

Wejdź na stronę O mnie, aby poznać zasady transakcji oraz dowiedzieć się, jak szybko sfinalizować transakcję. Dokonanie zakupu na tej aukcji jest równoznaczne z akceptacją zasad zawartych na stronie "O mnie".

 

 

 




Zestaw do warzenia piwa domowego australijskiej firmy Thomas Coopers

India Pale Ale to wspaniałe, mocno nachmielone piwo, stworzone w 1832 roku przez Anglików w Indiach z tęsknoty za tradycyjnym, angielskim piwem typu ale.

  • Kolor: 230 EBC
  • Goryczka: 710 IBU

Brewkit z linii Thomas Coopers Brewmaster Selection. Linia ta bywa określana jako "dla zaawansowanych", jednak nie dotyczy to trudności w uwarzeniu piwa, a podróży w świat bogactwa smaków i kultury piwowarstwa.

 

  • Zawartość puszki
    • 1,7 kg (1,25 litra) hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów (słód swoją konsystencją przypomina karmel czy miód)
    • Torebka odpowiednio dobranych drożdzy piwowarskich (dołączona pod przykryciem)
    • Instrukcja
  • Wymiary puszki
    • Średnica: 11 cm
    • Wysokość: 18 cm
  • Służy do przygotowania ~ 23 litrów domowego piwa
  • Produkt od jedynego autoryzowanego polskiego dystrybutora. Dzięki temu jesteśmy w stanie zagwarantować maksymalną możliwą świeżość i jakość.
    • Dopuszczenie na polski rynek spożywczy
    • Polska instrukcja

Przygotowanie piwa

Składniki i wyposażenie

  • Koncentrat Coopers’a (z dołączoną torebką drożdży piwowarskich)
  • Maks. 1 kg cukru (sacharozy) lub glukoza lub pszeniczny ekstrakt słodowy Coopers Wheat lub Coopers Brew Enhancer 2
  • Stężenie alkoholu w gotowym piwie zależy od ilości zadanego cukru
    • 250 g - 3,4 %
    • 450 g - 4 %
    • 500 g - 4,6 %
    • 1000 g - 5,2 %
  • Woda
  • Cukromierz
  • Balon szklany lub pojemnik fermentacyjny o pojemności około 30 l
  • Rurka fermentacyjna
  • Łyżeczka miarowa do cukru
  • Kapslownica
  • Kapsle
  • Butelki do rozlewu piwa lub butelki plastikowe, w tym wypadku nie potrzebna będzie kapslownica i kapsle

Wszystkie w/w składniki spożywcze i sprzęt piwowarski znajdziesz w naszej ofercie w postaci osobnych produktów lub zestawów.
W tym miejscu sprzedajemy wyłącznie pozycję: widoczna na zdjęciu puszka ze słodem, z dołączoną torebką drożdży piwowarskich.


Warzenie piwa - instrukcja ogólna dla brewkitów Coopers z linii Thomas Coopers Selection

Cały proces jest bardzo łatwy. Podstawowym, najważniejszym warunkiem powodzenia jest zachowanie jak najwyższej higieny.

  • Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia (zlewu) z gorącą wodą (ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie).
  • Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (cukier można zastąpić glukozą lub słodem), dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.
  • Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody (dla lepszego smaku wodę można wcześniej przegotować lub użyć wody butelkowanej) i całość dokładnie mieszamy.
  • Końcowa temperatura nastawu powinna wynosić 21-27°C. Jeśli mieści się w tym przedziale należy wsypać zawarte w torebce drożdże suszone (uwaga: trzeba pamiętać, że temperatura powyżej 30°C zabije drożdże. W temperaturze poniżej 18°C fermentacja może w ogóle się nie rozpocząć). Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika (balonu) umieszczając w korku rurkę fermentacyjną.
  • Zalecana temperatura fermentacji: od 15 do 20 °C.
  • Okres pierwszej fermentacji (w naczyniu fermentacyjnym): ok. 7 dni.
  • Po 7 dniach, przed zlaniem piwa do butelek należy upewnić się, że fermentacja dobiegła końca (wyklucza to niebezpieczeństwo rozsadzenia butelek lub zbyt intensywną pienistość piwa). Sprawdzenie polega na potwierdzeniu, że na powierzchnię nie przedostają się bąbelki, a brzeczka zaczyna się klarować. Koniec fermentacji potwierdzić możemy cukromierzem (winomierzem); gdy wskazuje on 1 Blg pierwszą fermentację możemy uznać za zakończoną.
  • Rozlewając piwo, do każdej 0,5 litrowej butelki dodać 4 g cukru, do większych odpowiednio więcej – służy do tego miarka do cukru. Nie należy przekraczać powyższej ilości, gdyż może to spowodować rozsadzenie butelki, a piwo będzie zbyt musujące. Zaniżenie dawki cukru ograniczy pienistość piwa.
  • Za pomocą wężyka przelać piwo do butelek, nie naruszając osadu z dna pojemnika fermentacyjnego (przelewanie jest łatwiejsze z pojemników Biowin wyposażonych w kranik). Butelki podczas napełniania trzymamy lekko przechylone, co ograniczy pienienie się piwa. Butelki napełniamy tak, aby w szyjce pozostało ok. 5 cm wolnej przestrzeni. Po zakapslowaniu wymieszać cukier kilka razy przekręcając butelki.
  • Zakapslowane butelki umieścić na 4 dni w ciepłym pomieszczeniu o temperaturze ok. 20°C. Nie przechowywać w bezpośrednim nasłonecznieniu. Następnie przestawić piwo do chłodniejszego pomieszczenia ( ok. 15°C ) w celu sklarowania. Po rozlewie, w butelkach następuje tzw. druga fermentacja trwająca przynajmniej 12 dni.
  • Po ok. 2-3 tyg. piwo nadaje się do spożycia, pełnego smaku nabierze jednak po 2-3 miesiącach. Gotowe piwo można przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 2 lat.
  • Podczas serwowania piwa należy uważać, aby nie zmącić drożdży zalegających na dnie butelek.

Smacznego!

ender

Gwarancja: 24 miesiące

 


Kliknij tutaj aby obejrzeć inne nasze aukcje!


YAGO baner


Wpłaty przyjmujemy na konta w bankach:

yago24 mbankyago24 inteligo

 


Kod aukcji YAGO24: ppp146yago