Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biowin 330108 Wędzarnia ogrodowa /gw.zwrotu

26-04-2014, 14:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 339 zł     
Użytkownik piotrjago
numer aukcji: 4147412424
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 56   
Koniec: 26-04-2014 14:03:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj w sklepie Yago24 na Allegro!


Sprzedajemy nowe wędzarnie ogrodowe firmy Biowin


Model: 330108

 


Gwarancja: 2 lata

 


 


Sprzedaż prowadzona jest przez firmę YAGO 24.


yago logo

yago24 super sprzedawca allegro logo

Zawsze otrzymujesz paragon lub na życzenie fakturę VAT

Możliwość osobistego odbioru i obejrzenia w sklepie w W-wie

Dostawa kurierem K-EX

Tel. 022 [zasłonięte] 14, 0608 [zasłonięte] 890

[zasłonięte]@yago24.com

Adres sklepu:
YAGO 24
ul. Piaskowa 3
01-067 Warszawa

pon.- pt. 10:00 - 18:00, sob. 10:00 - 15:00

Ul. Piaskowa 3 - niedaleko Arkadii i Ronda Zgrupowania Radosław (dawne Rondo Babka).

Zobacz, jak do nas trafić na stronie O mnie

Uwaga! Podany adres służy do korespondencji oraz odbiorów osobistych, nie są to dane do przelewu!
Pamiętaj! Przed przyjazdem po odbiór lub na obejrzenie towaru koniecznie przedtem skontaktuj się z nami!
W sklepie przyjmujemy płatność gotówką lub przelewem, nie akceptujemy kart płatniczych.

Wejdź na stronę O mnie, aby poznać zasady transakcji oraz dowiedzieć się, jak szybko sfinalizować transakcję. Dokonanie zakupu na tej aukcji jest równoznaczne z akceptacją zasad zawartych na stronie "O mnie".

Gwarancja zwrotu towaru!

Kupując przedmiot z tej aukcji, otrzymujesz prawo do jego zwrotu bez podania przyczyny. Jeśli nie będziesz zadowolony z zakupu, możesz przedmiot zwrócić. Prawo do odstąpienia umowy przysługuje Ci przez okres 10 dni od momentu otrzymania przedmiotu. Nie dotyczy firm przy zakupach dokumentowanych fakturami VAT. Przed odesłaniem przedmiotu skontaktuj się z nami.


Zwrot odbywa się na podstawie postanowień Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

 







Biowin 330108 : Wędzarnia ogrodowa

W poszukiwaniu prawdziwego smaku, nie skażonego dążeniem do najniższej ceny i największej wydajności proponujemy powrót do wiekowej tradycji pełnej starych przepisów i receptur, obfitującej w naturalne składniki i procesy przygotowania ryb i mięs. Wierzymy, że tradycyjna, domowa metoda wędzenia zapewni Państwu wiele satysfakcji z samodzielnego uszlachetniania wyrobów oraz przyniesie wiele kulinarnych uniesień.


Wędzarnia przeznaczona do użytku w ogrodzie, na tarasie. Umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach (3 szt.) oraz prętach (2 szt) umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób wędzone produkty przed spaleniem. Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii. Kontrolę temperatury w komorze wędzarniczej ułatwia termometr a umieszczone w drzwiach okienko pozwala na obserwację wędzonych produktów bez konieczności otwierania wędzarni.

 

Wyposażenie:
  1. Nakładany daszek – 1 szt.
  2. Uchwyt do przenoszenia wędzarni (po zdjęciu daszka) – 1 szt.
  3. Termometr – 1 szt.
  4. Pręt do zawieszenia haków wędzarniczych – 2 szt.
  5. Hak wędzarniczy – 3 szt.
  6. Ruszt (półka ażurowa) – 1 szt.
  7. Taca tłuszczowa – 1 szt.
  8. Taca na zrębki wędzarnicze – 1 szt.
  9. Przepona oddzielająca palenisko od komory wędzenia – 1 szt.
  10. Korytko na węgiel lub brykiet – 1 szt.
  11. Rączka
  12. Drzwi
  13. Szyba

 

Wędzarnia umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach oraz prętach umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób przed spaleniem wędzone produkty. Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii.

 




Przygotowanie produktów do wędzenia

Przed przystąpieniem do wędzenia dymem można przedłużyć trwałość produktów poprzez peklowanie. Nie zaleca się przeprowadzenia parzenia przed wędzeniem, gdyż wędzeniu należy poddawać produkty o jak najmniejszej zawartości wody. Przed zawieszeniem w wędzarni produkty powinny być dobrze obeschnięte. Do wilgotnych lub mokrych kawałków mięsa cząsteczki dymu lepiej się przyczepiają, następuje ich skraplanie i tworzy się niepożądana warstwa sadzy. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na słońcu.


PRZEPIS
KIEŁBASA KRAKOWSKA – WĘDZONA


Składniki:

  • 1,5kg wieprzowiny II kl. (przerośniętej tłuszczem)
  • 1kg wieprzowiny I kl.
  • 0,5kg wołowiny
  • 200g słoniny lub boczku
  • Osłonka białkowa (symbol BIOWIN: 310301)
  • 5g saletry potasowej (symbol BIOWIN: SAL)
  • 70g soli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 27g mieszanki przypraw do kiełbasy krakowskiej (symbol BIOWIN: 310004)

 

  1. Mięso peklujemy przez 7 - 10 dni w temperaturze ok. 6oC w zalewie sporządzonej z soli, saletry oraz czosnku. Słoninę tylko solimy i odkładamy do lodówki.
  2. Po okresie peklowania przystępujemy do mielenia mięsa. Wieprzowinę rozdrabniamy w maszynce do mielenia mięsa przez sito o grubości oczek 10mm. Słoninę natomiast na sicie o grubości oczek 8mm. Wołowinę dwukrotnie mielimy na sitku o oczkach 3mm i dokładnie wyrabiamy z 50ml zimnej wody.
  3. Następnie wszystkie rodzaje zmielonego mięsa łączymy ze sobą, doprawiamy mieszanką ziołową (ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem) i dokładnie wyrabiamy. W międzyczasie namaczamy osłonki białkowe, aby zmiękły.
  4. Po ok. 30min osłonki są gotowe do napełniania ich farszem mięsnym. W tym celu najlepiej jest użyć nadziewarki (symbol BIOWIN: 311101). Należy pamiętać, aby mięso upychać w osłonce bardzo dokładnie i ciasno. Końce osłonki związujemy nićmi wędliniarskimi (symbol BIOWIN: 310201), tworząc odcinki o długości ok. 20cm. Tak przygotowane kiełbasy odkładamy na ok. 2 godzin do wyschnięcia w temperaturze pokojowej. Po tym czasie wędzimy je w wędzarni zawieszone na hakach (symbol BIOWIN: 311201) przez ok. 30 min w dymie powstałym ze zrębków olcha/buk (symbol BIOWIN: 780204) w temperaturze 50oC. Następnie podnosimy temperaturę do ok. 70oC i utrzymujemy ją od 6 do 8 godzin. Kiedy kiełbasa nabierze złotej barwy kończymy etap wędzenia i przenosimy ja do pomieszczenia o temperaturze ok. 10-15oC w celu dalszego suszenia. Proces ten może trwaćdo 7 dni.
Gwarancja: 24 miesiące

 


Kliknij tutaj aby obejrzeć inne nasze aukcje!


YAGO baner


Wpłaty przyjmujemy na konta w bankach:

yago24 mbankyago24 inteligo

 


Kod aukcji YAGO24: ppp146yago