Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biowin 330001 : Wędzarnia stołowa domowa

14-06-2015, 16:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 107.90 zł      Aktualna cena: 107.90 zł     
Użytkownik piotrjago
numer aukcji: 5091954052
Miejscowość Warszawa
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 379   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 3.20 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj w sklepie Yago24 na Allegro!


Sprzedajemy nowe wędzarnie domowe firmy Biowin!


Model: Biowin 330001

 


Gwarancja: 2 lata

 


Biowin Logo

 


Sprzedaż prowadzona jest przez firmę YAGO 24.


yago logo

yago24 super sprzedawca allegro logo

Zawsze otrzymujesz paragon lub na życzenie fakturę VAT

Możliwość osobistego odbioru i obejrzenia w sklepie w W-wie

Dostawa kurierem K-EX

Tel. 022 [zasłonięte] 14, 0608 [zasłonięte] 890

[zasłonięte]@yago24.com

Adres sklepu:
YAGO 24
ul. Piaskowa 3
01-067 Warszawa

pon.- pt. 10:00 - 18:00, sob. 10:00 - 15:00

Ul. Piaskowa 3 - niedaleko Arkadii i Ronda Zgrupowania Radosław (dawne Rondo Babka).

Zobacz, jak do nas trafić na stronie O mnie

Uwaga! Podany adres służy do korespondencji oraz odbiorów osobistych, nie są to dane do przelewu!
Pamiętaj! Przed przyjazdem po odbiór lub na obejrzenie towaru koniecznie przedtem skontaktuj się z nami!
W sklepie przyjmujemy płatność gotówką lub przelewem, nie akceptujemy kart płatniczych.

Wejdź na stronę O mnie, aby poznać zasady transakcji oraz dowiedzieć się, jak szybko sfinalizować transakcję. Dokonanie zakupu na tej aukcji jest równoznaczne z akceptacją zasad zawartych na stronie "O mnie".

 

 

 




Biowin 330001 : Wędzarnia stołowa

  • Niewielka wędzarnia z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Do użytku w domu lub małej gastronomii
  • Idealna do ryb, kurczaka i mięs
  • Zasilana naftą na dwa palniki
  • Pokrywa z wbudowanym termometrem 0-100°C
  • Pojemność: np. cztery pstrągi
  1. Brytfanna
  2. Dolny i górny ruszt
  3. Tacka tłuszczowa
  4. Metalowa osłona
  5. Pokrywa z wbudowanym termometrem
  6. Dwa palniki
  7. Metalowe uchwyty
  • Parametry
    • Wysokość: 21 cm
    • Głębokość: 27,5 cm
    • Długość: 42,5 cm
    • Ruszt 2 mm
    • Grubość stali: 0,6 mm
    • Waga: 3,10 kg

 

Proces wędzenia

  1. Wcześniej zapeklowaną potrawę położyć na zewnątrz w niskiej temperaturze otoczenia, aby wyschła. W żadnym wypadku nie należy produktu przeznaczonego do wędzenia zawieszać na słońcu.
  2. Rozłożyć równomiernie zrębki wędzarnicze ( 30 - 50g ) w brytfannie – grubość nie powinna przekraczać 0,5cm (1).
  3. Na zrębkach wędzarniczych umieścić tackę tłuszczową - (3)
  4. Umieścić paliwo w palnikach (6), a następnie rozpalić je. Przykryć wędzarnię pokrywą z termometrem i odczekać ok. 3 min aż się nagrzeje do temperatury ok 80°C
  5. Położyć produkt przeznaczony do wędzenia na ruszcie (2) tak aby w jak najmniejszym stopniu miał on kontakt ze ściankami. Dzięki temu potrawa nie będzie przylegała do ścian i uwędzoną będzie łatwiej wyjąć z wędzarni.
  6. Uwaga: podczas całego procesu wędzenia należy kontrolować temperaturę w wędzarni – co ułatwi nam wbudowany termometr w pokrywie.
  7. Po uwędzeniu ochłodzić nieco potrawę, aby podczas wyciągania się nie rozpadła.
  8. W zależności od upodobań oraz rodzaju wędzenia należy wystudzone mięso sparzyć.

 

Czym i jak można wędzić?

  • Możemy używać do wędzenia różnego rodzaju drewnianych zrębek (np. buk, olcha, bądź bardzo aromatycznych zrębek owocowych: wiśnia, czereśnia, jabłoń, śliwa czy grusza)
  • Rodzaje wędzenia jakie umożliwia wędzarnia stołowa:
    • Wędzenie gorące od 50 °C do 90°C Taki proces wędzenia oferuje krótkie okresy wędzenia w celu ciągłej konsumpcji np. ryby lub kiełbaski. Szybko wzrasta temperatura dymu. W wyniku takiego wędzenia, przygotowywany produkt uzyskuje żądaną barwę i specyficzny aromat wędzonki.
    • Wędzenie dymem ciepłym od 25 °C do 50 °C Ta możliwość wędzenia pozwala pozostać mięsu lub rybie soczystym. Wskutek enzymów rozszczepiających białko wzmaga wydobycie typowego aromatu wędzonki a wędzony produkt pozostaje delikatny. Czas wędzenia zależy od samej potrawy oraz od zastosowanej temperatury w wędzarni. Przybliżony czas wędzenia ryb to 30 minut, drobiu i mięsa czerwonego 60 minut.

Przepis na Szynkę Piwną

  • Składniki
    • 2,5 kg szynki wieprzowej bez kości
    • ok 1 l wody
    • 70 g miodu
    • 0,3 l piwa porter
    • 80 g soli
    • saletra potasowa 5 g
    • mieszanka przypraw BIOWIN19 g (Biowin 310003)

Mieszankę przypraw, saletrę potasową, sól, wodę i piwo gotujemy około 10 minut. Tak przygotowanym roztworem nastrzykujemy szynkę - ok. 30 nakłuć nastrzykiwarką (Biowin 311101). Pozostałą zalewę podgrzewamy i mieszamy z miodem aż do rozpuszczenia, następnie schładzamy. Szynkę wkładamy do naczynia, zalewamy solanką i peklujemy przez 2 tygodnie, obracając mięso co 2 dni. Po wyjęciu i osuszeniu przez 24 godziny, obwiązujemy nićmi (Biowin 310201) bądź umieszczamy w siatce wędliniarskiej (Biowin 310103). Wędzimy dymem o temperaturze 30°C-70°C.


 

ender

Gwarancja: 24 miesiące

 


 


Biowin Logo zawieszka - link do wszystkich aukcji Biowin od Yago24


Wpłaty przyjmujemy na konta w bankach:

yago24 mbankyago24 inteligo

 


Kod aukcji YAGO24: ppp146yago