Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIOTECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI BEDNARSKI REPSA WNT

26-01-2014, 10:14
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.99 zł     
Użytkownik kamea1212
numer aukcji: 3888998767
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 3   
Koniec: 26-01-2014 09:36:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

BIOTECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI

praca zbiorowa pod redakcją Włodzimierza Bednarskiego i Arnolda Repsa

Wydawnictwo: WNT, 2003 WYDANIE 2 ZMIENIONE
Oprawa: twarda
Stron: 498

ISBN 83-[zasłonięte]-2783-5


Biotechnologia jest zaliczana do najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w nadchodzącym wieku będzie miała znaczący wpływ na zdrowie i długość życia człowieka. Oto książka, w której w sposób syntetyczny i kompletny przedstawiono najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, a zwłaszcza:: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów, np. kultur starterowych i enzymów w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, spirytusowym, owocowo-warzywnym i mięsnym; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi; główne kierunki stosowania biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności; problemy związane z biotechnologią otrzymywania ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. 

Podręcznik ten jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. 

SPIS TREŚCI:


1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne
2. Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności
3. Surowce i materiały
4. Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii
5. Biotechnologia pozyskiwania żywności
6. Biotechnologia składników żywności
7. Technologie fermentacyjne
8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności
9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego
10. Biotechnologiczne metody analizy żywności