Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie.
Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia.
Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy.
Oprócz kwasów nasyconych posiada witaminę E i C.
Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.
Działanie:
Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej.
Kraj pochodzenia:
Filipiny
Pojemność netto: