Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biochemia Krótki kurs Tymoczko John L. Berg

22-01-2015, 20:32
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 125.99 zł     
Użytkownik ksiegarniasowa
numer aukcji: 4987818794
Miejscowość Racibórz
Wyświetleń: 2   
Koniec: 22-01-2015 19:47:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

47-400 Racibórz, ul. Długa 23
NIP: 639 [zasłonięte] 57
Numer zezwolenia: UM Racibórz Z/91/1991
e-mail: [zasłonięte]@ksiegarniasowa.pl
tel. kom. 601 [zasłonięte] 409
tel. 32 [zasłonięte] 13
fax. 32 [zasłonięte] 71

Bezpłatne punkty odbioru

RACIBÓRZ
ul. Długa 23 - [zasłonięte]@ksiegarniasowa.pl

RYBNIK
ul. Sobieskiego 24 - [zasłonięte]@ksiegarniasowa.pl

ŻORY
ul. ks. Klimka 3 - [zasłonięte]@ksiegarniasowa.pl

Biochemia Krótki kurs Tymoczko John L., Berg Jeremy M.... Wydawnictwo Naukowe PWN

Podręcznik opracował zespół autorów popularnej, kilkakrotnie wydawanej w Polsce Biochemii Stryera. Książka składa się z trzech części: 1. Molekularny wzór życia 2. Przekazywanie i magazynowanie energii 3. Synteza cząsteczek życia Główny nacisk położono w niej na aspekty fizjologiczne omawianych procesów biochemicznych w zdrowiu i w chorobie. Autorzy podkreślają ścisły związek zjawisk biochemicznych z ważnymi procesami życiowymi. Dzięki temu czytelnik dowiaduje się o mechanizmach zachodzących w jego organizmie, takich jak np. jedzenie, trawienie, wydalanie, ćwiczenia fizyczne, a także poznaje molekularne podstawy otyłości i proponowanych diet odchudzających. Informacje zawarte w podręczniku pozwalają odpowiedzieć na pytanie, jakie szlaki biochemiczne indukuje spożywanie alkoholu i dlaczego nie należy się zbyt intensywnie opalać; dlaczego niektórych boli brzuch, gdy wypiją mleko; jak działa aspiryna itp. Omówiono także techniki doświadczalne – w biochemii białek i rekombinacji DNA. Do każdego rozdziału dołączono zadania i pytania (odpowiedzi znajdują się na końcu książki). Tekst zasadniczy uzupełniono dodatkowymi elementami, jak np. dodatek o witaminach i koenzymach, który zawiera ważne informacje o dziewięciu witaminach i rodzajach pożywienia będących głównym źródłem danej witaminy, rodzajach chorób wywoływanych przez jej niedobór i dopuszczalnej dziennej dawce spożycia. Publikacja jest przeznaczona przede wszystkim dla studentów: biologii, medycyny, farmakologii, chemii, biotechnologii, bioinformatyki i uniwersytetów przyrodniczych oraz dla doktorantów i początkujących pracowników nauki w tych dziedzinach.

-->

Biochemia Krótki kurs Tymoczko John L. Berg