Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Biochemia Krótki kurs John L.Tymoczko Polecam!

12-12-2014, 23:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 149 zł     
Użytkownik SzokPark
numer aukcji: 4794910715
Miejscowość Jejkowice
Wyświetleń: 2   
Koniec: 12-12-2014 23:40:11

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

[zasłonięte]@wp.pl

 

tel. 666 [zasłonięte] 783

Przelew Bankowy PKO BP 

971[zasłonięte] 247200[zasłonięte]402 [zasłonięte] 043125

lub

Płacę z Allegro

 

Poczta Polska - list polecony,  paczki

Bezpiecznie – nadajemy tylko polecone przesyłki

  Pełny regulamin na stronie

           o mnie
Biochemia Krótki kurs 

 

Autor: John L.Tymoczko, Lubert Stryer


Wydawca: PWN
Tłumacze: Szweykowska-Kulińska Zofia, Jarmołowicz Artur

Oprawa: Kartonowa
Format: 20.3x29.5cm
Liczba stron: 920
Wydanie: 1
Rok wydania: 2013

 


 



Podręcznik opracował zespół autorów popularnej, kilkakrotnie wydawanej w Polsce Biochemii Stryera.

Książka składa się z trzech części:

1. Molekularny wzór życia
2. Przekazywanie i magazynowanie energii
3. Synteza cząsteczek życia

Główny nacisk położono w niej na aspekty fizjologiczne omawianych procesów biochemicznych w zdrowiu i w chorobie. Autorzy podkreślają ścisły związek zjawisk biochemicznych z ważnymi procesami życiowymi. Dzięki temu czytelnik dowiaduje się o mechanizmach zachodzących w jego organizmie, takich jak np. jedzenie, trawienie, wydalanie, ćwiczenia fizyczne, a także poznaje molekularne podstawy otyłości i proponowanych diet odchudzających. Informacje zawarte w podręczniku pozwalają odpowiedzieć na pytanie, jakie szlaki biochemiczne indukuje spożywanie alkoholu i dlaczego nie należy się zbyt intensywnie opalać; dlaczego niektórych boli brzuch, gdy wypiją mleko; jak działa aspiryna itp. Omówiono także techniki doświadczalne – w biochemii białek i rekombinacji DNA. Do każdego rozdziału dołączono zadania i pytania (odpowiedzi znajdują się na końcu książki). Tekst zasadniczy uzupełniono dodatkowymi elementami, jak np. dodatek o witaminach i koenzymach, który zawiera ważne informacje o dziewięciu witaminach i rodzajach pożywienia będących głównym źródłem danej witaminy, rodzajach chorób wywoływanych przez jej niedobór i dopuszczalnej dziennej dawce spożycia.

Publikacja jest przeznaczona przede wszystkim dla studentów: biologii, medycyny, farmakologii, chemii, biotechnologii, bioinformatyki i uniwersytetów przyrodniczych oraz dla doktorantów i początkujących pracowników nauki w tych dziedzinach.