Syrop z Agawy
100% naturalny bez dodatków!!!
Posiada certyfikat poświadczający iż Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.
Właściwości:
Syrop z Agawy, w smaku jest zdecydowanie bardziej delikatny od miodu czy syropu klonowego. Najczęściej stosowany jest jako słodzik do napojów energetycznych, herbat itp. Syrop z Agawy jest o blisko 1,5 razy słodszy od cukru, co oznacza że można go używać w mniejszej ilości, osiągając ten sam poziom słodyczy, o tej samej liczbie kalorii. Dlaczego warto używać syrop z agawy? Syrop z Agawy jest zdrowszą alternatywą dla cukru i przez wielu uznawany za najzdrowszą substancję słodzącą na świecie. Zawiera naturalne enzymy, witaminy, składniki mineralne
(w tym wapń i żelazo) oraz błonnik i inulinę. Obserwacje wykazały, że włączenie go do codziennej diety wzmacnia zdrowie, energię oraz system immunologiczny. Porównując syrop z Agawy z białym cukrem, ma on zdecydowanie niższy indeks glikemiczny, dlatego może być stosowany przez osoby chore na cukrzycę. Oprócz wzmacniania układu odpornościowego, syrop wpływa na poziom energii, a także wspomaga przy utracie masy ciała w czasie diety. Jak używać syropu z agawy? Syrop jest prawie 1,5 razy słodszy od cukru, dlatego należy go dodawać około 30% mniej w celu uzyskania takiej samej słodkości. Może być również stosowany do wypieków, jednak powoduje on szybsze brązowienie ciasta, dlatego zaleca się zmianę temperatury pieczenia o 15 do 25 stopni. Syrop z Agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej lub ciepłej wodzie. Dzięki temu jest wygodny w użyciu. Jest to idealny środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania i pieczenia.
Dawkowanie
:
Zawartość:
Sposób przechowywania:
Składniki:
|
Opakowanie: 1200g Więcej o produkcie BIO syrop z agawy 1200g – naturalna słodycz.:
Więcej o producencie:
Pomaga m.in na:
cukrzyce, odchudzanie, odporność, układ pokarmowy
Podstawowe składniki:
syrop z agawy
|