PRODUKT ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO
BIO SYROP Z AGAWY 1200g
Informacje produkcie:
- najbardziej wartościowa wersja syropu, pozyskiwana z niebieskiej agawy
- syrop przetwarzany w niskiej temperaturze
- minimalnie bardziej gęsty niż syrop w wersji jasnej
- super smak
- Producent: EKOGRAM ZIELONKI
- Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.
- Waga netto: 1200g
Co to jest syrop z agawy?
Syrop z Agawy, w smaku jest zdecydowanie
bardziej delikatny od miodu czy syropu klonowego
właśnie i najczęściej stosowany jest jako słodzik do
napojów energetycznych, herbat itp.
Syrop z Agawy jest o blisko 1,5 razy słodszy od
cukru, co oznacza że można go używać w
mniejszej ilości, osiągając ten sam poziom
słodyczy, o tej samej liczbie kalorii.
Dlaczego warto używać syrop z agawy?
Syrop z Agawy jest zdrowszą alternatywą dla cukru
i przez wielu uznawana za najzdrowszą substancję
słodzącą na świecie. Zawiera naturalne enzymy,
witaminy, składniki mineralne
(w tym wapń i
żelazo) oraz błonnik i inulinę. Badania wykazały, że
włączenie do codziennej diety z dodatkiem inuliny
wzmacnia zdrowie, energię oraz system
immunologiczny.
Porównując syrop z Agawy z białym cukrem, ma
on zdecydowanie niższy indeks glikemiczny,
dlatego może być stosowany przez osoby chore na
cukrzyce.
Oprócz wzmacniania układu odpornościowego,
syrop wpływa na poziom energii, a także
wspomaga przy utracie masy ciała w czasie diety.
Jak używać syropu z agawy?
Syrop jest prawie 1,5 razy słodszy od cukru,
dlatego należy go dodawać około 30% mniej w
celu uzyskania takiej samej słodkości.
Może być również stosowany do wypieków, jednak
powoduje on szybsze brązowienie ciasta, dlatego
zaleca się zmianę temperatury pieczenia o 15 do
25 stopni.
Syrop z Agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w
zimnej lub ciepłej wodzie. Dzięki temu jest
wygodny w użyciu. Jest to idealny środek słodzący
do herbaty, kawy a także gotowania,
konserwowania i pieczenia.