BIO Syrop z Agawy - produkt pochodzi z upraw ekologicznych objętych certyfikatem BIO PL-EKO-04.
KUPUJĄC NA NASZEJ AUKCJI OTRZYMACIE PAŃSTWO PRODUKT POSIADAJĄCY CERTYFIKACJĘ ZARÓWNO UPRAWY Z KTÓREJ POCHODZI JAK I GWARANCJE JAKOŚCI NASZEJ FIRMY, KTÓRA JEST CERTYFIKOWANYM PRODUCENTEM ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ Certyfikat P 026 14
Czym jest syrop z Agawy?
Syrop z agawy - jest fantastycznym środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków Agawy.
Ma bardzo przyjemny przyjemny smak, porównywalny przez niektórych z miodem.
Właściwości syropu z Agawy
Jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie posiadając od czterech do pięciu razy niższy indeks glikemiczny od miodu !!
Fantastyczna alternatywa dla trującego, białego, rafinowanego cukru!!
Przez wiele osób syrop czy nektar z Agawy uznawany jest za najzdrowszą substancję słodzącą na świecie.
Zawiera naturalne enzymy, witaminy, składniki mineralne, oraz błonnik i inulinę- czyli naturalny probiotyk, który obniża poziom cholesterolu, ułatwia pracę przewodu pokarmowego, zapobiega zaparciom. Dzięki dużej zawartości błonnika poprawia przemianę materii. Jest wskazany dla każdego, kto chce zrezygnować z tradycyjnego białego cukru, lub stosuje dietę niskowęglowodanową.
Niezastąpiony produkt w kuchni wegańskiej- ponieważ stanowi idealną alternatywę dla miodu.
Jak stosować syrop z Agawy?
Syrop z Agawy jest znacznie słodszy od białego cukru w związku z powyższym należy go stosować co najmniej o 30%-40% mniej w calu zachowania tej samej słodkości.
Może być również stosowany do wypieków, jako środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania i pieczenia.