Bio Sok z owoców Goji 330 ml
Jagody Goji
(Kolcowój szkarłatny, Lycium Eleagnus Barbarum, "szczęśliwa jagoda")
Goji zajmuje ważne miejsce w tradycyjnej medycynie azjatyckiej dla niezliczonych pokoleń,
tajemnice jego korzyści odżywczych pozostają sekretem dla większości świata.
Za panowania dynastii Tang ( ok. 800r. n.e.) wykopano studnię przy słynnej świątyni buddyjskiej, która była porośnięta krzakami Goji. Przez wiele lat niezliczone ilości jagód spadały do studni. Pielgrzymi, którzy się tam modlili cieszyli się nadspodziewanie dobrym zdrowiem. Nawet w wieku osiemdziesięciu lat nie mieli ani siwych włosów, ani nie stracili ani jednego zęba. Działo się tak, gdyż pili wodę ze studni.
Pierwsi uzdrowiciele
Spośród ludzi zamieszkujących rejon Himalajów wywodzą się pierwsi na świecie uzdrowiciel leczący naturalnie. Dzielili się oni swą wiedzą ze starożytnymi zielarzami z Chin, Tybetu i Indii. Jednym z najcenniejszych sekretów był ich rodzimy owoc Goji, który kwitł i rozwijał się w dolinach Himalajów od zarania dziejów. Ci, którzy przybywali tam po nauki zabierali ze sobą Goji i hodowali go w swoich własnych dolinach. Tak zaczęła się rozprzestrzeniać legenda o tym zdumiewającym i zdrowym owocu. Od czasu odkrycia w Himalajach, osoby które znają ze wszechmiar godną uwagi jagodę Goji są porażeni jej niezrównanymi mocami prozdrowotnymi.
Jagody Goji to owoce o dużej wartości odżywczej, gdyż zawierają: izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6 oraz E.
Z zawartością ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody Goji są super żywnością jedyną w swoim rodzaju.
Są najbardziej obiecującym środkiem odżywczym wspierającym zdrowie, mającym potencjał zrewolucjonizować dietetykę, osiągnięcia sportowe oraz tradycyjną medycynę na przestrzeni 21. wieku.
Chińska literatura zielarska podkreśla szczególnie działanie jagód Lycium jako środka skutecznego w leczeniu patogenicznych stanów serca, wątroby, śledziony, płuc i nerek.
Dietetycy są zdania, że to jeden z bardziej wartościowych owoców jakie do tej pory zostały poznane i opisane.
Eksperyment przeprowadzony przez Instytut Ningxia ( zarejestrowany pod nr 87036), w latach 1982 do 1985 na grupie starszych osób, wykazał wyraźną poprawę wyników badań krwi, zwiększenie sprawności systemu odpornościowego, poprawę stanu fizycznego.
Jak wykazały badania zawarty w jagodach polisacharyd (cukier długołańcuchowy) posiada silne działanie stymulujące na system odpornościowy poprzez zwiększenie poziomu immunoglobulin A (Ig A)- protein immunologicznych, których poziom obniża się wraz wiekiem. Zdolność jagód Lycium barbarum do odwrócenia procesu obniżania Ig A powodowana wiekiem jest najlepszym dowodem potwierdzającym tradycyjne opinie o ich właściwościach spowalniających proces starzenia.
Inne studia W Chinach i Japonii odkryły, że Jagody Lycium zawierają związek Zeaxanthin dipalamitate, posiadający zdolności odtruwania wątroby zwłaszcza przy zatruciach chemikaliami.
LBP to inny związek mający zdolność regeneracji uszkodzonych komórek wątroby.
Szereg badań wykazało także, skuteczność Lycium barbarum w zapobieganiu chorobom nowotworowym jak i w rekonwalescencji po chemoterapii.
Również wiara w zdolności poprawy wzroku znalazła potwierdzenie w szeregu badań.
Po co tak naprawdę nasz organizm potrzebuje Goji?
- wzmacnia system odpornościowy
- zwiększa energię życiową
- wzmacnia rozwój mięśni
- chroni serce
- reguluje pracę wątroby
- poprawia wzrok
- korzystny wpływ na stan kości i stawów
Wartość odżywcza 100 ml
Wartość energetyczna/ kaloryczna 241 kj / 57 kcal
Białko 4,0 g
Węglowodany 10,0 g
Aawartość wymienników 0,8
Skład : Sok naturalny (100%) bez konserwantów, bez dodatku cukru, żadnych barwników.
Sok z jagód goji z biologicznie kontrolowanych upraw (DE-001-Ökokontrollstelle).
Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 4 tyg. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zapraszamy do współpracy hurtowej !!!
Pytania proszę kierować: e-mail: [zasłonięte]@planetazdrowie.pl tel. 606 [zasłonięte] 633
|