|
|
Natura to samo zdrowie!

Przedmiotem mojej aukcji jest 100% sok z aronii Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników. Bez dodatku cukru - produkt w pełni naturalny.
Zadbaj o układ krwionośny! Napij się soku!
Klikając tutaj znajdziesz inne wielkości opakowań

Aronia jest doskonałym źródłem antocyjanów i katechin. Antocyjany aroniowe opóźniają procesy starzenia, ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową organizmu, usuwają metale ciężkie. Aronia łączy zdrowotne właściwości wina czerwonego i zielonej herbaty. Aronia jest najbogatszym źródłem witaminy P. Usuwa wolne rodniki i zapobiega tworzeniu się nowych. Wolne rodniki powodują uszkodzenia białek, lipidów oraz DNA prowadząc do mutacji nowotworowych. Ponadto zawierają witaminy: C,B2, B6, B9, E, PP i prowitaminę A, mikroelementy (molibden, mangan, miedź, bor, jod, kobalt) oraz antocyjany. Sok z aronii można polecić do szerokiego stosowania przy leczeniu chorób układu krwionośnego (przeciwdziałają miażdżycy i chorobom serca, ograniczają odkładanie się tzw. złego cholesterolu), arteriosklerozy, hemoroidów, działają przeciw krwotocznie i uspokajająco, obniżają ciśnienie krwi, uelastyczniają naczynia kapilarne, wzmacniają i poprawiają trawienie, łagodzą skutki radioterapii i zmniejszają działanie uboczne leków antynowotworowych. Antocyjany - podobnie jak witaminy C, E, A - należą do tzw. antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu szkodliwych cząsteczek tlenu nazywanymi zmiataczami wolnych rodników. Owoce aronii oraz soki z nich pomagają również usuwać z organizmu szkodliwe metale ciężkie, takie jak ołów, które gromadzą się w wyniku wpływu zanieczyszczonego środowiska, oraz uodparniają skórę na szkodliwe działanie słonecznych promieni UV. Dzięki wszystkim swym właściwościom aronia jest wykorzystywana szeroko w profilaktyce wielu chorób, także cywilizacyjnych

Aronia dla diabetyków Owoce aronii mają unikalny skład chemiczny: wysoką zawartość antocyjanin, katechin oraz kwasu chlorogenowego. W 100g owoców jest 1-2g związków polifenolowych, w tym 0,5g antocyjanów - najwięcej ze wszystkich znanych owoców! Nie są smaczne na surowo, ale świetny jest sok z aronii, syrop, dżem czy owoce kandyzowane. Kiedy sięgnąć po aronię? Codziennie. W profilaktyce chorób serca łyżka dżemy z aronii zastąpi kieliszek czerwonego wina. Polifenole aronii mogą działać wielostronnie: hamują utlenianie LDL, działają antyagregacyjnie i przeciwzapalnie - zmniejszając ryzyko miażdżycy; poprawiają pamięć i procesy uczenie się. Badania kliniczne pokazały, że antocyjany aroniowe obniżają ciśnienie, Bardzo interesującym związkiem okazał się kwas chlorogenowy: spowalnia absorpcję glukozy, zmniejsza poziom lipidów we krwi, a więc zmniejsza ryzyko cukrzycy. Nowość naukowa: aronia powinna być szczególnie polecana jako uzupełnienie diety diabetyków.
Wartość odżywcza 100 ml wartość energetyczna/ kaloryczna 97 kj / 23 kcal białko < 0,1 g węglowodany 5,0 g zawartość wymienników 0,4 Skład : Sok naturalny (100%) bez konserwantów, bez dodatku cukru, żadnych barwników. Sok z aronii z biologicznie kontrolowanych upraw (DE-001-Ökokontrollstelle). Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 4 tyg. Przed użyciem wstrząsnąć.
Zawartość opakowania: 0,7l
Produkt jest fabrycznie nowy
|
|
|
|


|
|
|
|
|
|
|
|
 |