BIO Soja - produkt pochodzi z upraw ekologicznych objętych certyfikatem BIO PL-EKO-04.
![](http://allegro.zielonysmak.pl/foto/certyfikat.jpg)
KUPUJĄC NA NASZEJ AUKCJI OTRZYMACIE PAŃSTWO PRODUKT POSIADAJĄCY CERTYFIKACJĘ ZARÓWNO UPRAWY Z KTÓREJ POCHODZI JAK I GWARANCJE JAKOŚCI NASZEJ FIRMY, KTÓRA JEST CERTYFIKOWANYM PRODUCENTEM ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ Certyfikat P 026 14
Ziarno soi jest bogatym źródłem wysokowartościowego biologicznie białka roślinnego, tłuszczu o korzystnym dla organizmu składzie.
Soja zawiera potas, magnez, fosfor, wapń, żelazo, witaminy B1, B2, PP, E, K, A i C oraz inne z grupy B.
Soja ma wszechstronne zastosowanie w kuchni i przetwórstwie, a jej uniwersalność polega na tym, iż można z niej sporządzać różnego rodzaju pasty, pasztety do pieczywa ciemnego, farsze do pierogów, naleśników, kotlety, pulpety, zupy, sałatki fasolowe, warzywne i kiełki.
Z soi sporządza się bardzo smaczne i pożywne mleko sojowe. A wytwarzany z niej olej ma bardzo wysoką wartość biologiczną. Soja jest produktem bezglutenowym o właściwościach antymiażdżycowych, podwyższających odporność organizmu.