Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BIO PROTEINA SOJOWA - 250g - EKOGRAM ZIELONKI

10-05-2014, 22:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 4143011578
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 29   
Koniec: 10-05-2014 22:00:51
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

BIO PROTEINA SOJOWA 250g

EKOGRAM ZIELONKI

 

Produkt rolnictwa ekologicznego

Dlaczego warto wybierac produkty BIO?

 

 

Żywność ekologiczna zwana powszechnie „BIO” jest wytwarzana wyłącznie metodami naturalnymi. Jej produkcja odbywa się bez użycia wszelkich pestycydów, nawozów sztucznych, syntetycznych środków ochrony roślin, a także antybiotyków, hormonów wzrostu i genetycznie modyfikowanych organizmów. Unia Europejska gwarantuje wiarygodność produktów pochodzących z gospodarstw ekologicznych, niezależnie od miejsca wytworzenia tych produktów i zapewnia precyzyjne ich etykietowanie. Na etykiecie produktu znajduje się kod jednostki certyfikującej.

 

ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA = WYŻSZY STANDARD = LEPSZY SMAK = ZDROWIE DLA CIEBIE I TWOICH BLISKICH

bio proteina sojowa ekogram zielonki

Opakowanie z nacięciem ułatwiającym oderwanie zgrzewu oraz praktycznym zamknięciem strunowym umożliwiającym ponowne zamknięcie opakowania.

 

 

To wspaniały, niskotłuszczowy substytut mięsa, pozyskiwany z odtłuszczonej mąki, produktu ubocznego, powstającego w czasie produkcji oleju sojowego. Charakteryzuje się niezwykle wysoką zawartością białka i błonnika oraz niską zawartością tłuszczu i sodu. Zalecane przede wszystkim dla wegetarian, ale i również dla osób dbających o zdrowie. 

Proteiny sojowe mają mało wyrazisty smak i wymagają aromatyzowania oraz gotowania. Pochłaniają one smak cieczy w której są namaczane czy gotowane. W strukturze przypominają mięso mielone lub tofu. Idealnie nadają się do różnych zapiekanek i sosów, zup wegetariańskich oraz chili, pieczeni, hamburgerów wegetariańskich, gulaszu, klopsów czy lasagne. 

Niewątpliwą zaletą protein sojowych jest to, że nie zawierają one tłuszczów nasyconych, a dzięki wysokiej zawartości białka idealnie mogą zastępować w przepisach mięso wołowe. Są również niezwykle bogatym źródłem minerałów. 1 szklanka protein to odpowiednik ponad 30% dziennego zapotrzebowania na białko i wapń dla osób dorosłych i aż 60% na żelazo, składników niezbędnych do utrzymania wysokiego poziomu energii oraz zdrowych kości. Warto zaznaczyć, że przygotowane białko zawiera nieco mniej wspomnianych minerałów, ze względu na fakt, iż zawierają wodę. 

Aby przygotować białko sojowe należy je zmieszać z woda lub bulionem warzywnym w stosunku 1:1 i pozostawić na 5 do 10 minut. Po tym czasie może być już dodany do przygotowywanej potrawy. 

Proteiny przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, maksymalnie do 9 miesięcy. Po nawodnieniu, powinny być stosowane bezpośrednio do przygotowywanego posiłku. Mogą być również przechowywane w lodówce, jednak nie dłużej niż 3 dni.

 

 

Producent: EKOGRAM ZIELONKI

Waga: 250g

Termin przydatności: 09/2014

Produkt  pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.