OLIWA EXTRA VIRGIN Z CERTYFIKATEM BIO
Oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" jest produkowana i butelkowana na Krecie (Grecja) przez rodzinną firmę Państwa Ranieris. Dojrzałe owoce drzewka oliwnego, zbierane są ręcznie i tego samego dnia poddawane tłoczeniu na zimno w wyniku czego uzyskiwana jest oliwa najwyższej jakości tzw. dziewicza - Extra Vergine (Extra - zawartość kwasu oleinowego mniej niż 0,8g/100g; Vergine - pierwsze tłoczenie na zimno).
Dbałość o środowisko naturalne, tradycyjne metody uprawy i produkcji oraz nadzór Międzynarodowego Instytutu BIO HELLAS potwierdzone są ważnym certyfikatem B-515573/E6, a każda butelka oliwy "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" posiada swój unikatowy nr seryjny.
Oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" wytwarzana jest z oliwek rosnących i dojrzewających w regionie Chania (północno-zachodnia części Krety). Region ten, ze względu na swój specyficzny mikroklimat i żyzne gleby, posiada unijny certyfikat P.G.I. (Chronione Oznaczenie Geograficzne - Protected Geographical Indication). Ponieważ cały proces produkcji tej oliwy (od gajów oliwnych do butelkowania) odbywa się właśnie na tym obszarze, oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" oznaczona jest certyfikatem P.G.I.
Aktualnie proponujemy Państwu oliwę "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" wyprodukowaną w lutym 2013 r., która przechowywana w odpowiednich warunkach, swoje najlepsze walory smakowe utrzyma do lutego 2015 roku.
Ze względu na bezdyskusyjną estetykę zaprojektowanego i zastrzeżonego wzoru butelki zdecydowaliśmy się wybrać dla Was oliwę z partii przeznaczonej na rynek francuski (stąd takie etykiety na butelce).
Mamy nadzieję, że docenicie Państwo intensywny i świeży aromat oliwy "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" - najlepszej z Krety.
Pojemność: 500 ml Skład: 100% oliwa z oliwek BIO zimnotłoczona Kraj Pochodzenia: Grecja Produkt z ekologicznych upraw: Tak Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów: Tak Swojskie (domowe) Przetwory: Tak Zdrowa żywność: Tak Certyfikat Pochodzenia Ekologicznego: GR-BIO-03
|